Hit

2023.09.03. 14:47

Több száz horvát zarándokolt Hercegszántón – galériával

Idén immár 14. alkalommal tartottak horvát zarándoklatot Hercegszántón. Szombat délután a Vodica-Máriakert Kegyhelyen több száz horvát hívő találkozott. Többen érkeztek Szerbiából és Horvátországból.

Tölgyesi Gábor

Az ünnepi szentmisét Matej Glavica eszéki plébános (balra) celebrálta

Fotó: Tölgyesi Gábor

Az esemény a rózsafüzér-ájtatottsággal kezdődött. Ezt követően Polyák Imre helyi plébános köszöntötte a megjelenteket, majd Balatinácz István, a Hercegszántói Horvát Önkormányzat elnöke méltatta az összejövetel jelentőségét. 

A nap érdekessége, hogy az elnök néhány órával a hercegszántói találkozó előtt Kiskunmajsán, a művelődési központban vette át a Bács-Kiskun Vármegye Nemzetiségeiért Díjat. Az ünnepi szentmisét Matej Glavica eszéki plébános celebrálta. Segítői voltak Joó Balázs bácsalmási plébános, Tomoskovity Szabolcs katymári plébános, Dominik Nedeljkovics petrievci plébános, Josif Stefkovics zombori esperesplébános és Polyák Imre tiszteletbeli kanonok, érseki tanácsos, nemzetiségi helynök. A bácskai horvátok zarándoklata a művelődési házban a résztvevők baráti találkozójával fejeződött be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában