Kiállítás

2023.09.30. 15:26

Szabadtéri tárlat látható a szentekről, boldogokról a Barátok temploma előtt

Kecskeméten, a Barátok temploma előtt október 13-áig látható a magyar szenteket, boldogokat bemutató szabadtéri tárlat.

Sebestyén Hajnalka

A kiállítás október 13-áig látható

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok elmondta: a budapesti Ars Sacra Alapítvány Kecskemét városnak is felajánlotta a Magyar Szentek, Boldogok és Tiszteletreméltó személyek című szabadtéri kiállítását, melyet dr. Finta József érsek helynök, plébános atya és Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere is örömmel fogadott.

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Lévai Jánosné további érdekességeket is megosztott: Budapesten a Budai Várban, Székesfehérváron a Koronázó téren, Balaton körül, valamint Zalaegerszegen a Mindszentyneum előtt kiállított installációt szeptember 26-tól október 13-ig nézhetik meg az érdeklődők a Barátok temploma előtt sétálva. 

Az installáció egyik oldalán egy kép, rövid életrajzzal, a másik oldalán pedig egy részletesebb életrajz olvasható. A kiállított szentek, boldogok, tiszteletreméltó személyek: Batthyány-Strattmann László, Boldog Gizella, Boldog Özséb, Brenner János, Eszterházy János, Kaszap István, Márton Áron, Mindszenty József, Salkaházi Sára, Sándor István, Szent Erzsébet, Szent Gellért, Szent Hedvig,, Szent Imre, Szent István, Szent II. János Pál, Szent Kinga, Szent László, Szent Margit, Szent Piroska.

Fotó: Lizik-Varga Katalin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában