Környezetvédelem

2023.09.11. 18:29

Összefogással füleltek le több illegális hulladéklerakót Kecskeméten

Régóta problémát jelentett a Széchenyi sétányon található ifjúsági garzon, vagy ahogy a városban emlegetik, a „keltető” lakói számára, hogy a háztömb közelében rendszeresen helyeznek el illegális hulladékot az arra járók. Emellett az is problémát jelentett, hogy megrongálták a társasházhoz tartozó hulladéktároló konténereket − olvasható a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. közösségi oldalán közzétett közleményben.

Horváth Péter

Ismét felvették a kesztyűt az illegális hulladék visszaszorítása érdekében

Fotó: Kik-For Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. közösségi oldala

Mint írják, a lakossági észrevételeket felhasználva ismét felvették a kesztyűt az illegális hulladék visszaszorítása érdekében a kecskeméti városi szervezetek.

A KIK-FOR munkatársai felmérték a szervezet kezelésében lévő ingatlan környezetét, és a tapasztaltakról egyeztettek a Kecskeméti Városrendészettel, és a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel (DTkH), aki extra rövid határidőn belül biztosította a megrongált, törött konténerek cseréjét.

Figyelmeztető táblákat helyeztek ki Kecskemét különböző pontjain az illegális hulladékelhelyezés megakadályozása érdekében
Fotó: Kik-For Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. közösségi oldala

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. segített megszüntetni az elburjánzott növényzet által biztosított rejtekhely vonzerejét. A Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői pedig azon kívül, hogy a térfigyelő kamerák felvételein figyelték az illegális hulladéklerakás miatt fertőzött területeket, figyelmeztető táblákat helyeztek ki Kecskemét különböző pontjain az illegális hulladékelhelyezés megakadályozása érdekében.

A közlemény szerint hosszú távon további intézkedések vannak folyamatban. 

A KIK-FOR közleményében kiemeli, hogy nehéz küzdelmet vív a hulladékot illegálisan kihelyezők ellen, ugyanis a hulladék mennyisége folyamatosan nő, még a rendszeres takarítás és szemétszállítás ellenére is. 

Ezért a térfigyelő kamerák és figyelmeztető táblák mellett rendkívül fontos az összefogás, a lakosság közreműködése − hívja fel a figyelmet az ingatlanhasznosító. Az elmúlt időszakban számos példa mutatta, hogy az összefogás eredményre vezethet, hiszen az illegális hulladékot lerakó személyekről és a járművekről kamerafelvétel készült, és ez alapján azonosították az elkövetőket.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a felelőtlen magatartás pedig nem marad következmények nélkül, hiszen büntető-, vagy közigazgatási eljárás indulhat, amelynek keretében pénzbírság szabható ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában