Vidám hangulat

2023.09.07. 15:04

Lecsófesztivált tartottak a kecskeméti nyugdíjas klubok – galériával, videóval

Kecskeméten, az Idősgondozó Szolgálat csütörtökön 16. alkalommal tartotta meg a lecsófesztivált a hozzájuk tartozó nyugdíjas klubok részvételével. Az ízletes finomságok bográcsban rotyogtak, miközben az idősek jókat beszélgettek, énekeltek.

Sebestyén Hajnalka

Bográcsokban főzték az ízletes lecsókat

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóság Idősgondozó Szolgálata által működtetett nyugdíjas klubok között már sok éves hagyománya a lecsófesztiválnak. A helyszínt ismét a hetényegyházi Naplamente Klub biztosította, ahol a fák árnyékában kellemes környezetben főzhettek a csapatok. A nagyszámú közönséget az Idősgondozó Szolgálat részéről Szényeiné Tóth Anikó vezető és Bartus Rita köszöntötte. A főzés előtt a résztvevő klubok – Nyitnikék, Margaréta Otthon, Napsugár, Hírös Város, Örök Ifjak, Naplemente, Pacsirta és Mosolysziget – saját verssel vagy énekkel léptek fel. 

A főzés jó hangulatban zajlott. A zsűri tagja volt Gácsi Péterné Farkas Rita, a Hungast Vital Kft. dietetikusa és Libor Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának stratégiai és kommunikációs tanácsadója. A lecsókat nem rangsorolták, csak címeket osztottak ki. 

A lecsófesztiválon a következő legkategóriák lettek kiosztva. Margaréta Otthon lett a legtojásosabb. Pacsirta Kluba legbelevalóbb. Naplemente Klub a legkarakteresebb. Napsugár Klub a legszaftosabb. Hírös Város Klub a legpikánsabb. Nyitnikék Klub a legfenségesebb. Mosolysziget a legbőségesebb. Örök Ifjak Klub a legszínesebb.

A Mosolysziget különdíjat is átvehetett. A lecsós kvíz nyertese pedig Kossuth Istvánné, a Hírös Város Klub tagja lett, egy Bográcsos ételek című könyvet kapott jutalmul.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában