Vármegyenapok

2023.09.04. 13:25

Kiskunmajsán mutatkoztak be Bács-Kiskun értékei – galériával

A Petőfi 200 emlékév lezárása is volt az újratelepítésének 280. évfordulóját ünneplő Kiskunmajsán szeptember első hétvégéjén a Vármegyenapok. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2018-ban indította útjára a Megyenapok rendezvénysorozatot.

Pozsgai Ákos

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2018-ban indította útjára a Megyenapok rendezvénysorozatot

Fotó: Pozsgai Ákos

A Vármegye utcájába 11 járásból érkeztek a települések, ahol a térség legmeghatározóbb értékeit nézhették meg az érdeklődők. A halasi csipke, a kalocsai hímzők mellett népszerű volt a különleges mesterségek bemutatója is. A Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatával együttműködve szervezett települési programsorozatban rengeteg kulturális esemény várta a látogatókat: zenekarok, előadók, művészeti csoportok váltották egymást több helyszínen. Az eseményen a vármegyei Meseföld busz látogatása mellett az érdeklődők 55 ezer darab legóból rakhatták ki a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva, és azt mintegy lezárva, a költő arcképét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában