Szórakozás

2023.09.26. 11:33

Idén még több színes programmal várták a családokat Baján – galériával

Terményhálaadással és áhítattal kezdődött a bajai családi nap pénteken a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola diákjai és óvódásai részére a Józsefvárosi plébánia kertjében. A harmadik alkalommal megrendezett délutáni eseményen nagy számban jelentek meg a gyermekek és szüleik. Színes programokkal készültek a szervezők valamint közös főzésre várták a vendégeket.

Márton Anna

Vidám programokkal készültek a gyerekeknek

Fotó: Márton Anna

Csorba Dávid atya, iskolalelkész álmodta meg a családi napot, melynek célja a szülök és a gyerekek bevonása. Mint fogalmazott: nagyon szerette volna, ha a plébánia megtelik gyerekzsivajjal, hiszen ők az élet jeleit mutatják, továbbá a keresztény egyház is szeretne élni. Cél, hogy a fiatalok megtapasztalják, az egyházhoz való tartozás a misszión túl, a közösségi életben is megmutatkozik.  Az előző években már kiderült, hogy nagyon örülnek a szülők és a diákok is a közös tevékenységeknek ezért idén még több színes foglalkozást szervezett az iskola. 

– Tavaly minden osztály főzött vagy sütött valamit, de együtt voltunk a programokon. Ezt egy kicsit továbbgondoltuk és idén már az ugrálóvárral, a felajánlásnak köszönhetően fagylalttal is vártuk a gyermekeket. Rengeteg programmal készültünk: dekázóverseny, focibajnokság, solymászbemutató, fafaragás, néptáncos foglalkozás is várta a gyerkőcöket. Az óvodások is részt vettek az eseményen, később megérkeztek a szülők is és közösen főztünk – mondta hírportálunknak Bíró Györgyi Anna intézményvezető. 

Csubákné Besesek Andrea a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola mozgásfejlesztőjeként vett részt a családi napon, mint mondta igyekszik bekapcsolódni az intézmény programjaiba. Elismerően szólt az eseményről, a csapatépítő programokról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában