Rendezvény

2023.09.28. 20:55

Hasznos előadásokkal és kulturális programokkal készültek az időseknek Kecskeméten – galériával, videóval

Az idősek világnapja alkalmából csütörtökön 5. alkalommal szervezte meg a Városi Szociális Közalapítvány és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Balesetmegelőzési Bizottsága az idősek napi rendezvényét, melynek a Katona József Könyvtár adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

Bűnmegelőzési előadásokat is hallhattak az idősek

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Nyolcvan időst hívtak meg a rendezvényre, akik a délelőtt folyamán játékos kvízeken vehettek részt, bűnmegelőzési előadásokat hallhattak, és kulturális élményben lehetett részük, többek között a Kecskemét Táncegyüttes adott látványos műsort. A délelőtt folyamán a Városi Szociális Közalapítvány az Ölelő Kéz Alapítvánnyal karöltve egészségügyi szűréseket végeztek, mely lehetőséggel sok idős élt is. 

Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke elmondta: a társszervezeteik révén hívták meg a nyolcvan időst, akiknek a különböző programokkal szerettek volna segítséget nyújtani a mindennapjaikhoz, hogy biztonságban éljenek, ne essenek áldozatul a digitális csalásoknak. A végén a rendőrséggel közösen összeállított egy-egy kis ajándékcsomaggal és a szomszédos konviktusban egy ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek. 

Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő és Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő. A Szemereyné Pataki Klaudia köszöntőjében kiemelte: Kecskeméten az október az idősekről szól majd. Már ez a nap is sok lehetőséget adott számukra. Nagyon fontosnak tartja, hogy az időseket felkészítsék a digitális világ adta csalásokra, átverésekre. A technika folyamatosan változik, újabb és újabb csalók jelennek meg. Fel kell készíteni őket, hiszen a gyermekek mellett leginkább az idős korosztály a célpont. A polgármester hozzátette: októberben sokféle programmal kedveskednek számukra, hogy ezzel is kifejezzék tiszteletüket, hiszen a város nem lenne ilyen szép és hírös nélkülük. 

A rendezvény kapcsán a végén dr. Szeberényi Gyula Tamás elmondta: az a bölcsesség, az a tapasztalat, mellyel az idősek bírnak, meg kell becsülni. A fiatalabb korosztálynak pedig amiben tudja, segítse őket. Ez a program is kiváló alkalom volt erre, hiszen az internet, a digitális technika rengeteg veszélyt rejt rájuk nézve is. Ebben most kaphattak egy kis segítséget, felhívták figyelmüket fontos tudnivalókra. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 


 


 



 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában