Kertgondozás

2023.09.06. 12:07

Együtt fejlődnek: helyi közösségi kertek vezetői és tagjai találkoztak Kecskeméten

Közösségi élmény, pihenés, környezetvédelem és önellátás – ezt nyújtja egy közösségi kert a városi kertészkedőknek, és természetesen életet, és zöldet visz a városok betondzsungeleibe. Kecskeméten több közösségi kert is működik. A napokban pedig egymás tapasztalatait oszthatták meg egy találkozón, melyet a Hunyadivárosban szerveztek.

Lizik-Varga Katalin

Kecskeméten több közösségi kert is működik

Forrás: Beküldött fotó

A Hunyadivárosi Közösségi Kert területén tartott rendhagyó találkozón részt vett a Széchenyivárosi Közösségi Kert vezetője és néhány tagja, a Málnáskert Közösségi Kert vezetője, valamint Bakró Dániel és Gyulai József is, akik saját kertjeiket művelik nagy lelkesedéssel és szép eredményekkel. 

A találkozón Pászti András, hunyadivárosi képviselő köszöntötte a jelenlévőket és elmesélte, hogy 11 évvel ezelőtt milyen összefogással jött létre a városrész közösségi kertje. 

Forrás: Beküldött fotó

Régóta terveztük ezt a találkozást a Hunyadivárosban – mondta Szilberhornné Csilla, a Hunyadivárosi Közösségi Kert vezetője. Hozzátette: nagyon jót beszélgettünk és tapasztalatot cseréltünk. A vezető nagyon örül ennek a kezdeményezésnek, hiszen ez jó alkalom arra, hogy a város közösségi kertjeinek a tagjai megismerjék egymást, és egymás tapasztalatai által fejlődjenek. A közösségi kert ugyanis nem utolsó sorban talán szemléletváltásra is ösztönzi az embereket. A kis kerteket művelve erősödhet az emberek felelősségtudata, és ha látják, hogy nem könnyű a föld megmunkálása egymás munkáját is jobban megbecsülik majd. 

A kertbarátok nem először találkoztak és nem is utoljára, ugyanis a jövőben tovább folytatják egymás kertjeinek a megismerését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában