Kecskemét

2023.09.30. 08:34

Diákok kísérleteztek a laborban a Kutatók Éjszakáján – galériával

Megtelt a természettudományok iránt érdeklődő közönséggel péntek este a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium. A Kutatók Éjszakáján diákok és családtagjaik együtt váltak részeseivé a tudományt népszerűsítő interaktív programoknak, előadásoknak, kísérleteknek.

Sebestyén Hajnalka

A Kutatók Éjszakáján diákok és családtagjaik együtt váltak részeseivé a tudományt népszerűsítő interaktív programoknak

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Idén nyolcadik alkalommal csatlakozott a Bányai Júlia Gimnázium az Európai Kutatók Éjszakája programhoz. Az est folyamán egymást érték a tudományt népszerűsítő interaktív programok, melyek közt szerepeltek interaktív kísérletek, bemutatók, előadások a fizika, kémia, biológia, földrajz, történelem, matematika, média, művészetek és a robotika témaköréből. 

Az első órában ottjártunkkor például nagy számban, felnőtteket és diákokat egyaránt vonzott az ördöglakatokat és logikai játékokat rejtő nagy asztal az aulában. Sokan kíváncsian ámulták a fiatalok kémiai kísérleteit, és természetesen a robotika is nagy sláger volt. Mindezek mellett számos teremben izgalmas és látványos előadások zajlottak.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában