Összefoglaló

2023.09.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a soltvadkerti szüreti felvonuláson készült

Fotó: Barta Zsolt

Vidám csaholással és boldog kutyásokkal telt meg a hetényegyházi sportpálya szombaton. Első alkalommal rendezte meg a Hetényegyházi Kutyaiskola a Nagy Bácsi Kutyás Pikniket, ami számos hasznos, szórakoztató programot tartogatott a leghűségesebb házikedvencek kedvelőinek.

A kalocsai Viski Károly Múzeumban, szombaton Kincsek – Az elmúlt 25 év régészeti feltárásai a Kalocsai Sárközben címmel nyílt időszaki kiállítás. Az eseményre érkező mintegy százfős közönséget Romsics Imre, az intézmény igazgatója köszöntötte, a kiállítást Simon Zoltán alpolgármester és Dr. Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója nyitotta meg.

Ágasegyháza minden korosztályát megmozgatta szombaton a 29. Falunap. Reggeltől estig vidám hangulatban mulattak az ágasiak. Zene, humor, tánc, kutyás program, lovasfelvonulás egyaránt szórakoztatta a közönséget.

Szeptember harmadik szombatján este hattól zenében úszott Kecskemét főtere.

Szombaton folytatódott az a nagyszabású ünnepségsorozat, amelyet Soltvadkert városa a település várossá avatásának a 30. évfordulójának tiszteletére szervezett.

Novák Katalin köztársasági elnök vezeti a magyar delegációt, amely részt vesz az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján, ahol az államfő fel is szólal. 

Az ország zömmel megyei jogú városai után Kalocsán, az Érsekkertben tartotta 35. Őszi Találkozóját a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), amelyre hazánk minden pontjáról érkeztek családok. A látogatók száma a szombat délutáni nagykoncertre a kétezer főt is elérte.

A bácsalmási Szent Kereszt Felmagasztalása katolikus templom felszentelésének 200. évfordulóját ünnepelték szombaton. A templomi búcsúünnepen részt vett dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is, aki 65 bérmálkozónak szolgáltatta ki a szentséget, valamint megáldotta a bácsalmási templomban szolgálatot teljesített papok és kántorok, illetve Dr. Udvardy József bácsalmási származású, egykori szeged-csanádi megyéspüspök emlék márványtábláit.

Fergeteges nyitóbulival indult pénteken este, majd másnap kora délután a helyi művészeti csoportok fellépésével folytatódott a KerekFeszt fesztivál

A magyar mentőalakulatok hajóra tudtak szállni és hétfőre már elérhetik Líbia katasztrófa sújtotta régióját, ahol azonnal megkezdik majd a munkát – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap délután a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában