Szórakozás

2023.09.17. 09:58

Hatalmas sikert aratott az ágasegyházi falunap – galériával, videóval

Ágasegyháza minden korosztályát megmozgatta szombaton a 29. Falunap. Reggeltől estig vidám hangulatban mulattak az ágasiak. Zene, humor, tánc, kutyás program, lovasfelvonulás egyaránt szórakoztatta a közönséget.

Sebestyén Hajnalka

Zene, humor, tánc, kutyás program, lovasfelvonulás egyaránt szórakoztatta a közönséget

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az időjárás végül megkegyelmezett az ágasegyháziaknak és kellemes időben tarthatták meg szombaton a 29. Falunapot. A gazdag programkavalkádból mindenki kedvére választhatott. Míg kora reggel zuhogott az eső, a kezdésre, nyolc órára elállt, így minden adott volt a jó hangulatú eseményhez.

Hagyományosan a főzőversennyel indítottak, majd a színpadon Füredi János polgármester mondott köszöntőt, melyben számot adott az önkormányzat elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseiről. 

A Gondozási Központ teljes felújításon esett át. Egy részét átalakították bölcsődévé, valamint az egyéb helyiségeit, mint az étkezőt, melegítő konyhát, Civil Klubot, szolgálati lakást modernizálták. Az óvoda új tetőt és járdákat kapott. A temetőnél egy oldali kerítést építettek pályázati pénzből. Korábban a Sportpálya épülete is új tetővel gyarapodott önerőből. 

Idén a polgármesteri hivatal felújítása is befejeződött, megtörtént a tetőcsere, a fűtés-, és villamos rendszer felújítása, lecserélték a szőnyegeket, nyílászárókat, mozgáskorlátozott mellékhelyiséget alakítottak ki és az épület mellett járdák épültek, pályázati forrásból. Lezsák Sándor országgyűlés alelnöke, a település országgyűlési képviselője egy Petőfi szobrot adományozott a településnek, mely az épület előtt kapott helyet. 

A jelenlegi beruházásokra is kitért. Egy hónapja az óvoda melléképületére új tető épült, új ajtók és ablakok lettek beépítve, önerőből. Folyamatban van a sportcsarnok és a gyermekétkező energetikai beruházása pályázati támogatásból, hamarosan elkészül a fejlesztés. A gyermekétkezőnél a gázfűtést hőszivattyús rendszerre váltották át, napelemes kiépítéssel, melyet szeretnének más intézményeknél is megvalósítani. Két hónapja új utcanév-táblákat helyeztek ki. Elkészíttették a Rózsa és Fenyő utcák terveit, mely már engedélyezve van, jelenleg a kedvező pályázati támogatást keresik. Kiépült az Iskola utcában felnőttek részére a sportkert. A korábbi védőnői épület és az irattár maradt még mostohán, melyeknek a felújítása a jövő évben várható. Pénzfelvevő automata ügyben felvették a kapcsolatot az illetékes bankkal, így hamarosan újra lesz ATM Ágasegyházán.

A polgármester megjegyezte: szerény költségvetésből gazdálkodnak, de hitelfelvétele nélkül tudnak fejleszteni, működni, mely köszönhető a képviselő-testület szigorú, jó döntéseinek, valamint a takarékosan költekező intézményeknek.

Füredi János polgármester beszédét követően átadta az idei községi díjakat, elismeréseket. Díszoklevél kitüntetésben részesült Kotlár Anna lovasoktató, a lovasfelvonulás szervezője; Törökfalvy Bence polgárőr; Kozma Józsefné, a helyi Boróka Népdalkörnek alapító tagja, a Nem adjuk Fel! Hagyományőrző Egyesület vezető-helyettese; Szentmiklósi Lajos kiváló, országosan is elismert senior sportoló.

Ágasegyházáért emlékérem kitüntetésben részesült Ártim Jánosné, nyugdíjas pedagógus; Börönde Edit, a polgármesteri hivatal gazdasági vezetője; valamint Szmetena Katalin óvodavezető. Végül díszpolgári címet adományoztak dr. Fazekas István jegyzőnek, aki 17 éve látja el munkáját a legnagyobb odafigyeléssel, pontossággal. 

A falunapi programkavalkád délelőtti programjának első felében felléptek a helyi iskolások és óvodások. A sportcsarnokban többféle kiállítást láthatott a közönség. Nagy sikere volt a kecskeméti Rescue Team mentőkutyás programjának. Trencsényi Péter vezető Mogyival, a belgajuhász mentőkutyájával tartott bemutatót, de később az érdeklődők Mogyi fiával, a szintén belgajuhász nyomkövető Fügével is találkozhattak.

Kora délután tartották meg a lovaskocsis felvonulást, mely nagyon sok nézőt vonzott. Délután szórakoztató programokkal folytatódott a falunap.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában