Nyitás

2023.09.07. 18:00

A felújítás után újra kitárja kapuit a planetárium Kecskeméten

Szombaton újra kinyit a Kecskeméti Planetárium. Az intézmény felújítási munkálatok miatt augusztus 21-étől zárva tart, de e hét szombaton már ismét várják a csillagászat iránt érdeklődőket.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A hagyományokat követve szombaton először a kisebbeket szólítják meg a 15 órakor kezdődő Mesék csillagokról, csillagképekről című gyerekműsorral. A 16.30-tól viszont már a nagyobbakat várják az Élet lehetőségei a Földön kívül című előadásra. Ezúttal Szűcs László igazgatóval találkozhat a közönség. 

Szeptember 12-én, kedden 17 órakor Naprendszer címmel látható gyerekműsor, Szabó Balázs szakelőadóval. Szeptember 14-én, csütörtökön 17 órakor Bolygókról és csillagokról szól előadásában Szűcs László igazgató. Jövő szombaton, azaz szeptember 16-án ismét két előadás szerepel a programban. 15 órakor kezdődik a gyerekműsor, Apróságok a világűrben címmel. 16.30-kor Hold és holdprogramok című előadáson pedig Bondár Péter szakelőadóval találkozhatnak ismét a jelenlévők.

A 15 órakor kezdődő előadásokat a fiatalabb korosztály (óvodások, kisiskolások) számára ajánlják. A 16.30-kor kezdődőek a 10 év felettieknek szólnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában