Rendezvénysorozat

2023.08.31. 11:45

Újra szüreti fesztivált és nemzetiségi napokat rendeznek Kiskőrösön

Ezen a héten pénteken és szombaton rendezik meg a XXIX. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokat.

Barta Zsolt

A legnépszerűbb rendezvények egyike a szüreti felvonulás. Az idén szombat délután rendezik meg a városközpontban

Fotó: Barta Zsolt

A huszonkilencedik alkalommal megtartandó programsorozat a város legnagyobb ünnepe. Több ezer ember mozog ilyenkor a város központjában. Pénteken 16 órakor a szlovák alkotótábor festménygyűjteményének kiállítás-megnyitóját tartják a Petőfi Sándor Művelődési Központ emeleti galériájában. Majd 17 órakor Domonyi László polgármester nyitja meg a rendezvénysorozatot a főtéri színpadon. 

18 órakor a Kiskőrös Város Szőlészetéért és Borászatáért díj átadását, majd a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend új borlovagjainak avatását tartják. 19 órakor nyílik meg Kőrösi Tamás festőművész Képmesék című kiállítása a Pátria klub emeletén. Ezt követően 19.30-kor T. Danny, majd a New Level Empire koncertje várja az érdeklődőket. 

Szombaton délelőtt a helyi cigány gasztronómia mutatkozik be a hegyközség irodája mellett. Majd 10 órakor a szlovák gasztronómia remekeiből kóstolhatnak az érdeklődők a főtéren. 

Délelőtt „Szomszédolás” lesz a környező települések népdalköreinek közreműködésével, majd 12 órakor Jó ebédhez szól a nóta - Dancs Annamari és Laki Péter operett műsorát, majd Agárdi Szilvia énekesnő zenés műsorát nézheti meg a nagyérdemű. 14 órakor szüreti felvonulás kezdődödik a Petőfi úton.

14.30-kor a Kiskőrösi SZÓLAM AMI néptánc tagozata és a Hétszínvirág Alapítvány Kiskőrös Néptáncegyüttesének fellépése színesíti a programot. 16.00 órakor  Romani Design ruhabemutató és Varga Helena Band koncert lesz. 17.00 órakor XI. Veterán Jármű Randi - felvonulás veszi kezdetét a Petőfi úton. Majd 18.30-kor Horváth Tamás, 21 órakor pedig a Crazy Little Quenn Tribute zenekar élő koncertje kezdődik. Eközben a borutcában lehet megkóstolni a legjobb helyi nedűket. 

 A borutca a legnépszerűbb hely a fesztiválon
Fotó: Barta Zsolt

Kísérőprogramok

Augusztus 31. (csütörtök):

17.00 Aszódi képzőművészek alkotásainak kiállítás-megnyitója a Petőfi Sándor Művelődési Központ emeleti galériáján
19.00 Szilveszter Társulat Legfőbb támaszunk a söntéspult című előadása a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában