Közlekedés

2023.08.11. 16:04

Tűzpirosra festik Halason a kerékpárutakat érintő útburkolati jeleket – galériával

Újra festik a városban a kerékpárutakat érintő útburkolati jeleket. Mivel a munkálatok a kerékpárutak építéséhez kapcsolódó garancia keretében folynak, így a halasi önkormányzatnak nem jelent költséget. A munkálatok előreláthatólag augusztus végéig tartanak. Az érintett szakaszok a Thúry József utcától a vasútállomásig, illetve a Jókai utcai kerékpárutat érintik – közölte Farkas Dániel, a Városháza stratégiai tanácsadója.

Pozsgai Ákos

A munkálatok előreláthatólag augusztus végéig tartanak

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi önkormányzat korábban félmilliárd forint európai uniós és kormányzati forrást nyert a helyi közlekedésfejlesztésre, ebből az összegből új buszpályaudvar épül, valamint két nyomvonalon is új kerékpárutat építettek. Az egyik kerékpárút a Jókai utca északi végétől a Kőrösi út és a Kollmann utca között épült meg 1138 méter hosszon, a Sóstói lakótelep irányába. A másik kerékpárút a belvárost köti össze a vasútállomással, amely a Thúry József utca–Mátyás tér–Bem utca–Hősök ligetén keresztül a Kossuth utca útvonalon épült meg, 1037 méter hosszon.

A kerékpárút építésével a Thúry József utcát is átépítették és új forgalmi rendet alakítottak ki, amely mostanra bevált. Továbbá új kerékpár tárolókat is kihelyeztek és 29 új autó parkoló is létesült a beruházáshoz kapcsolódóan. A kerékpárutak és környezete fejlesztésére nettó 184 millió forintot költött az önkormányzat az elnyert pályázati forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában