Díjak

2023.08.22. 18:11

Tompa kiválóságait köszöntötték a városnapi ünnepen – galériával

Az államalapítás ünnepén adták az önkormányzat elismerő kitüntetéseit a Tompai Napok keretében. Véh László polgármester ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy nem csak a múlton való elmélkedésről szól az ünnep, hanem az egész magyar nemzet összefogásáról és a közös jövőképünk megerősítéséről is.

Pozsgai Ákos

A Tompai Napokon kapták meg a díjazottak az elismerést

Fotó: Pozsgai Ákos

– Minden magyar hozzájárulhat a közös jövőnk építéséhez, akár az általa elvégzett munkával, vagy a jól teljesített tanulmányaival, vagy, hogy aktívan részt vesz egy közösség életében. István király tetteinek ereje abban rejlett, hogy nélkülözött mindenfajta öncélúságot, sőt ellenkezőleg: biztonságot, hitet, jövőképet adott az országnak – emelte ki köszöntőjében Véh László, aki szerint a tompaiak is maguk teszik élhetővé és naggyá a városukat, az elvégzett munkájukkal.

Tompa Városért Emlékérmet és Oklevelet vehetett át Gubics Lajos alpolgármester és felesége Gubics Lajosné. Évtizedek óta meghatározó szereplői és szervezői a tompai közösségi életnek. A gazdag és színes bunyevác hagyományok bemutatását, megőrzését és továbbadását szívügyüknek tekintik. Megalakulása óta a Kóló tánccsoport tagjai. Színvonalas műsorukkal és rendezvényeikkel Tompa kulturális életét színesítik, vidéki fellépésükkel Tompa város hírnevét öregbítik. A település egyik legnagyobb közösségi rendezvénye a május 1-jéhez köthető főzőverseny, amelynek szervezője és védnöke Gubics Lajos. A Gubics házaspár aktív és támogató tagja a tompai nyugdíjasokat tömörítő klubnak is, valamint az önkormányzat és a civil szervezetek, intézmények rendezvényeit rendszeresen anyagilag is támogatják. A közösségi munka mellett Gubics Lajos 2002-től a képviselő-testületnek is tagja, valamint 2012-től a város alpolgármestere. Képviselői és alpolgármesteri munkáját lelkiismeretesen, becsületesen, a települése érdekeit szem előtt tartva végzi.

Tompa Városért Emlékérmet és Oklevelet kapott Fodor István polgárőr, aki 1994-ben, a szervezet megalakulásakor a Faluvédő Egyesületben kezdte az önkéntes polgárőr munkáját. Fő feladata az egyesületnél a rendőrséggel és a határrendészekkel együttműködve a közrend és a közbiztonság, a bűnmegelőzés. Fodor István aktívan kivette részét a polgárőr szolgálatokból az elmúlt közel 30 év alatt. Önkéntes munkájával szabadidejében sokat tett a település közbiztonságáért. A migráció beindulása óta a határvédelemből is aktívan kivette részét, az önálló szolgálatok vagy a határrendészekkel való közös szolgálatok során.

Tompa Város Egészségügyi és Szociális Ellátásért Díjat adományozott a képviselő-testület Deák Gáborné ápoló részére, aki a Bárka Integrált Szociális Intézmény Bács-Kiskun Vármegye Rózsakert Otthon tompai telephelyén, 2005. október 3-án kezdte meg munkáját, gyógyszerkészlet kezelőként. Legmagasabb szintű szakmai feladatellátásra, minőségi ellátás biztosítására való törekvése munkatársai számára nemcsak iránymutatást, hanem követésre méltó példát is nyújt. Hivatásának, szakmai munkájának alapja az elhivatottság, az alázat. Ez a mindennapi munkájában folyamatosan jelenlévő igény, mintegy garanciát ad az ellátást igénybe vevők számára, hogy biztonságban érezhessék magukat.”

Tompa Városért Díjat adományozott a képviselő-testület dr. Szarvas Gyula és felesége, Szarvas Margit részére, akik sok évtizedes gyógyító munkájukkal, megelőző tanácsaikkal, szakértelmükkel nagymértékben hozzájárultak Tompa lakóinak és a térségben élők egészségi állapotának megőrzéséhez. Szarvas Gyula orvosi munkája mellett az Életrevaló Gyermekeinkért Ifjúsági Alapítvány kuratóriumi elnökeként is jelentős szerepet vállalt a település közösségi életében. A szervezet célja a gyermekek számára testi, lelki, szellemi kiteljesedés és a minőségi, természetközeli élet biztosítása. A szervezet működéséhez és céljainak eléréséhez szükséges anyagi és egyéb források előteremtésében segítette az Alapítvány munkáját, valamint szervezőként is aktív résztvevője volt a különböző programoknak.

A városi ünnepségen köszöntötték Kissné Váradi Ilona óvodapedagógust, akinek a Belügyminisztérium a gyermekek oktatása-nevelése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréséül, nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában