Programsorozat

2023.08.26. 13:33

Rövidebb lesz az idei kiskőrösi fesztivál

Rövidebb lesz az idei kiskőrösi szüreti fesztivál, amelyet a jövő héten rendeznek meg. Kiskőrös polgármesterét kérdeztük meg arról, hogy mi az oka annak, hogy csak másfél napos lesz a programsorozat.

Barta Zsolt

Képünk egy korább szüreti fesztiválon készült

Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

– A döntést az év elején hozta az önkormányzat – mondta Domonyi László Kiskőrös polgármestere. – Néhány hónapja a tervezés erőteljesen a takarékosság jegyében történt. Azt gondoltuk, hogy a szüreti napok is az a rendezvény amely során érvényesíteni kell a költségtakarékoskodást. Ezért terveztük egy nappal rövidebbre. Ezzel több millió forintot takarítunk meg még akkor is, ha nagy nevű fellépőket nem hívtunk meg – tette hozzá a város vezetője. 

– A Petőfi 200 ünnepség sorozat azonban annyi eseményt jelent a polgárok számára, hogy annak az egy napnak az elmaradását a többi program kompenzálja – hangsúlyozta a város első embere. – Az őszi hetekben több nagy programot is tervezünk. 

Domonyi László kérdésünkre elmondta, hogy a költségvetés kiegyensúlyozott. A takarékossági intézkedések eredményesek voltak, amelyeket tovább folytatnak. Így például a város teljes utcai világítását lecserélik a következő egy év során, a tárgyalásokat elkezdték a kivitelezőkkel. A polgármester abban bízik, hogy a munkák megindulhatnak az év végén. A város vezetője megemlítette, hogy éves szinten közel 100 milliót lehet spórolni régi lámpák lecserélésével. Az önkormányzat az idén új gáz és elektromos áram szerződéseket kötött jó feltételek között. Így például a villanyáram kilowattonkénti ára 70 forint, míg egy köbméter gázért 300 forintot kell majd fizetnie a városnak. Korábban ez utóbbi 1100 forint volt. Majd kitért arra, hogy a Bem József Általános Iskolát sikerült kibővíteni, ezt augusztus 30-án Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár fogja felavatni. A tervek szerint még Kiskőrösön több feladat vár megoldásra. Így az óvodák tetejére napelemeket kívánnak szerelni, hogy a jövőben csökkentsék az intézmények energia kitettségét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában