Budapest–Belgrád-vasútvonal

2023.08.14. 16:40

Nagyot kell kerülniük a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak Kiskunhalason

Lezárták a gyalogosátkelőt Kiskunhalason, a Vasút utca végében a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése miatt. Ezért a város ipari övezetébe gyalog vagy kerékpárral igyekvőknek jókora kerülőt kell tenniük, hogy átjussanak a vasút másik felére.

Pozsgai Ákos

Ideiglenesen lezárták a gyalogosátkelőt Kiskunhalason, a Vasút utca végén

Fotó: Pozsgai Ákos

Teljes gőzzel folyik a vasútépítés Kiskunhalason, a munkálatok mostanra a vasútállomás teljes területén zajlanak, ezért ideiglenesen lezárták a gyalog vagy kerékpárral használható utolsó vasúti átjárót is. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak jókora kerülőt kell tenniük ahhoz, hogy átjussanak az állomás túloldalára, ugyanis ott található a város egyik ipari parkja, ahova sokan járnak gyalog vagy kerékpárral dolgozni. Nekik most egy darabig a Bokréta felé kell kerülőt tenni, csak onnan tudnak feljutni a vasúti felüljáróra, a Barnevál melletti gyalogos lépcsőt ugyanis már évekkel ezelőtt életveszélyessé nyilvánították és lezárták.

Kerülni tudnak a Munkács utca felé is, ahol a gyalogos és kerékpáros átkelő még nyitva van, a munkálatok azonban már ott is folynak, egyelőre azonban nem zavarja az ottani közlekedést. Közben egyre többen teszik szóvá a közösségi médiában, hogy az Átlós úton megépült új vasúti átjárónál – ahol az ideiglenes vasútállomás is működik – nem épült a gyalogosoknak a közúti forgalomtól elkülönített átkelő, így ott a közlekedés balesetveszélyes, mert a gyalogosok az autók mellett kelnek át a síneken. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában