Budapest-Belgrád vasútvonal

2023.06.15. 17:20

Már az új vasúti pályát fektetik le Halas határában – galériával

Május közepén zárták le Kiskunhalason az Átlós úti vasúti átjárót a közúti forgalom elől, a Budapest-Belgrád vasútvonal építési munkálatai miatt. A régi síneket egy nap alatt felszedték, azóta már az új vasúti pálya elemeit helyezik el, a munkálatok várhatóan július közepéig tartanak majd ezen a részen.

Pozsgai Ákos

Az új vasúti pálya elemeit helyezik le.

Fotó: Pozsgai Ákos

Jelentősen felgyorsultak az épülő új vasútvonal munkálatai, amely egyszerre több szakaszon is zajlik. Kiskunhalason az utóbbi másfél hónapban érkezett el a beruházás a kívülállók számára is látványosabb részéhez. Előbb a volt fűtőházat, majd a vasútállomás másik végén, a város északi oldalán, a gyalogos felüljárót bontották el.  

Május 15-én zárták le az átlós úti átjárót a város déli oldalán, ahol a régi sínek felszedése után a szükséges kábeleket fektették le, majd megkezdték az új vasúti pálya nyomvonalának kialakítását. A talaj előkészítést követően két nap alatt szórták le és terítették szét a pálya szerkezetet alkotó zúzottkövet, szerdán pedig már az új betontalpak nagy része is a helyére került és megkezdték a sínek beszerelését is.

Napokon belül megépülnek a kitérő váltók, és információink szerint egy ideiglenes megállóhelyet is kialakítanak. A Kecskemét-Kiskunhalas-Baja között közlekedő vonatok itt állnak majd meg, ekkortól a teljes vasúti forgalmat kiiktatják majd a halasi vasútállomás területéről és megkezdődhetnek a még nagyobb munkálatok az állomás területén.

Jól haladnak a vasútépítési munkálatok a déli államhatár felé eső szakaszon is, Balotaszálláson és Kisszállásnál az 55-ös főúton ideiglenes terelő út épült a vasúti átjáróknál, Kelebia központjában is napokon belül megépül az ideiglenes terelőút a vasútállomásnál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában