Támogatás

2023.08.02. 20:16

Honvédelmi napra és parlamenti látogatásra készülnek a kisszállási diákok

A Honvédelmi Sportszövetség pályázatán 1,35 millió forintot nyert el a Kisszállási Sallai István Általános Iskola, a támogatásból honvédelmi napot szerveznek az iskolában, valamint Ópusztaszerre és a Parlamentbe is ellátogatnak majd a diákok.

Pozsgai Ákos

A kisszállási iskolában korábban megtartott honvédelmi nap

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A Honvédelmi Sportszövetség a köznevelési és szakképzési intézmények számára írt ki pályázatot a honvédelmi napok megszervezésére és a honvédelemhez köthető tanulmányi kirándulások támogatására. A Kiskőrösi Tankerülethez tartozó Kisszállási Sallai István Általános Iskola is eredményesen pályázott a támogatásra. Az elnyert támogatásból több programot és kirándulást is tud szervezni az iskola. 

– Szeptember 29-én honvédelmi napot tartunk majd, ahova várjuk a szentesi Hunyadiak Örökében Történelmi hagyományőrző Egyesület tagjait, akik Hunyadi János és Hunyadi Mátyás, avagy a hunyadiak korának szokásait és öltözékeit mutatják majd be. A honvédelmi napon bemutatkozik majd a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának kadétjai is eljönnek hozzánk – sorolta hírportálunk érdeklődésére Zsoldos Ildikó iskolaigazgató.

Az intézmény vezetője elmondta azt is, hogy az alsó tagozatos tanulók ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, míg a felsősöknek Budapestre szerveznek kirándulást, ahol a diákok megnézik a Sziklakórházat, valamint ellátogatnak a Parlamentbe is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában