Beruházás

2023.08.15. 15:15

Fejlesztik a közvilágítást, így csökkenek a kiadások Kunszálláson

A település teljes területén korszerűsítik a közvilágítást Kunszálláson, így jelentősen csökken az önkormányzat rezsiszámlája. A fejlesztésről a település közösségi oldalán számolt be Almási Roland Márk, polgármester.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Közleményében azt írja, hogy az elmúlt hónapok sok szempontból a háború következményeként kialakult energiaválságról és annak következményeiről szóltak. A helyzet komoly kihívás elé állította a családokat, vállalkozásokat, közintézményeket és önkormányzatokat egyaránt. 

Ahogyan minden család teszi odahaza, úgy az önkormányzat is folyamatosan vizsgálja a lehetőségeket arra vonatkozóan, hogy hol van tér ésszerűsítésre, takarékoskodásra. Nem titok, hogy villamos energia szempontjából a legnagyobb fogyasztó a közvilágítás, így annak újragondolásával lehet spórolni a legtöbbet – írja a polgármester. Hozzátette: 

mérlegelték a lehetőségeket és arra a döntésre jutottak, hogy a teljes települési közvilágítást korszerűsítik a jelenleg elérhető legmodernebb LED-es technológiával.

 Ennek köszönhetően a jelenlegi fogyasztás kevesebb mint a felére fog csökkenni, mely mindenképp jelentős megtakarítást eredményez. A villamos energia aktuális árától függően körülbelül 6-7 éves megtérülési idővel számolnak. A beruházásra vonatkozóan beszerzési eljárást lezárták, a szerződést a kivitelezésre megkötötték. A cél, hogy a téli időszakban már a megújult, korszerű közvilágítás üzemeljen.

A polgármester arról is beszámol, hogy a fejlesztés remek lehetőséget biztosít, hogy a település utcáinak jelenlegi lámpatest kiosztását újragondolják és a még bevilágítatlan területek világítását megoldják. Ennek köszönhetően a jelenlegiekkel együtt mintegy kettőszáz lámpatest cseréjére is sor kerül. A beruházás összértéke huszonöt millió forint, melyet önerőből valósítanak meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában