Ünnep

2023.08.31. 18:15

A testületi ülésen külön elismerték az országos kitüntetést kapott bajaiakat – galériával

Ünnepi percekkel indult a bajai képviselő-testület ülése csütörtökön. Elismeréseket adományoztak a város kiválóságainak, akiket Novák Katalin köztársasági elnök az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett.

Márton Anna

Elismeréseket adományoztak a város kiválóságainak

Fotó: Márton Anna

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett Manzné dr. Jäger Mónika a Pesti Vigadóban. A Bajai Eötvös József Főiskola oktatója a hazai felsőoktatás, különösen a német nemzetiségi pedagógusképzés területén végzett magas színvonalú oktatói és tudományos munkájának elismeréseként kapta a kitüntetést. A bajai ülésen nem tudott részt venni az oktató, számára postán küldik el az elismerő oklevelet és ajándékokat.

A további díjazottak, akik állami elismerésben részesültek az ülésen a bajai önkormányzat oklevelét is átvehették. Rádi József Sándor erdőmérnök, akinek Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta a gemenci erdőgazdaság újraszervezésében vállalt kiemelkedő szerepe, valamint több évtizeden át elhivatottan végzett munkája elismeréseként. Kunosné Dankó Ilona, a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szakértő mesterpedagógusa a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozat elismerésben részesült. 

Dr. Nyirati Gábor belgyógyász, diabetológus, a Bajai Szent Rókus Kórház II. számú Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, a cukorbetegséggel küzdők érdekében több évtizede nagy odaadással végzett szakmai és vezetői munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát vehette át. Vass János bajai pintér, a Bajai Kézműves Egyesület alapító elnöke, aki kimagasló tevékenységéért Aranykoszorú-díjat vehetett át, míg Kunosné Dankó Ilona, a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szakértő mesterpedagógusa a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozat elismerésben részesült. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában