Szüretváró Napok

2023.08.13. 17:21

A szüretváróra keresztelt keceli rendezvényt felvonulás is színesítette – galériával

Idén augusztus 20-a előtt a korai érésű szőlőt sem kell szedni, mindez köszönhető az időjárásnak. Egyetlen szőlész sem bánkódik emiatt. Kecelen így a szüreti rendezvénysorozatnak Szüretváró Napok elnevezést kellett adniuk a rendezőknek, amelyet a nagy betakarítási munkák megkezdése előtti napokban, a hétvégén rendezték meg.

Barta Zsolt

Kirobbanó jókedv az egyik felvonuló csapatnál

Fotó: Barta Zsolt

Pénteken kiállítással indult a programsorozat, szombaton a gyermekek számára rendeztek programokat a főtéren majd délután szüreti felvonulást szervezett a helyi lovasklub, Hatvani Gáborné klubvezető mutatta be a közönségnek a felvonulókat. 

Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte főtérre érkező családokat, hangsúlyozva, hogy a keceli rendezvény az első a térségbeli szüreti programok sorában. A hagyományos menet végén a főtéren több erőgép mintegy 400 léggömböt borított az úttestre, amelyeket a gyerekek szedtek össze. A felvonulás után a Keceli Patachich Gábor Borrend két új tagot avatott. Bodor Mátyás Józsefet és Schmél Norbertet vették fel a rend tagjai közzé. Lehőcz József nagymester és Mészárosné Németh Mária borrendi tag közreműködésével történt meg a rendi befogadás a látványos próbatétel segítségével. Az idei avatás színvonalát az is emelte, hogy az országból huszonöt borlovagrend tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt. 

A rendezvény után a Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes, Kéknefelejcs Népdalkör, Ternyipe tánccsoport, Bogárzó Citeraegyüttes lépett fel. A múzeum udvarán borudvar nyílt. Este a program szerint a Hétszínvirág Bábcsoport tartott előadást a könyvtár előterében. Majd Wolf Kati lépett fel a színpadon, akit a Veracruz zenekar követett. Vasárnap színes programokkal folytatódott a nap. Este Örökzöld dallamok címmel Haszilló Ferenc polgármester adott zongorakoncertet a művelődési házban, majd szabadtéri mozivetítéssel ért véget a rendezvénysorozat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában