Összefoglaló

2023.08.28. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 28.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció adományátadásán készült

Fotó: Horváth Péter

A nyáriszünet után ismét visszaülnek a gyerekek az iskolapadba, az óvodába, vagy éppen a bölcsődébe. Ilyenkor érdemes egy kis extra erőfeszítést tenni a legkisebbek egészségéért.

Személyautó hajtott kamionnak az M5-ös autópályán Kecskemét térségében.

A Mi Városunk Egyesület szeptember 2-án rendezi meg első pacalpörköltfőző versenyét az Újvárosi Általános Iskola udvarán. Szádeczky Attila az egyesület vezetője szerint a bajai halászlé a kedvenc, de a pacalpörköltet is sokan imádják.

Augusztus elején kezdődött meg mintegy 13 millió tankönyv kiszállítása mintegy 4200 iskolába.

Augusztus 27-én, vasárnap tartották Ballószögön a tizenegyedik Nyakvágó Maraton, ahol több százan futottak együtt.

Az elmúlt héten fejezték be Kecskeméten, a Platter János utca és környéke útjainak a felújítását. Hosszú egyeztetések után javulhattak meg Szent István-város földútjai – tájékoztatott Pászti András, önkormányzati képviselő.

Július 17-én indult és augusztus 19-ig tartott a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció, amit 2020-ban indított útjára a kecskeméti önkormányzat több civil szervezet együttműködésével. A szervezők hétfő délelőtt adták át az összegyűlt adományt a családoknak a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Tükörtermében.

Az amerikai felnőttek mintegy kétharmada támogatja az elnök- és kongresszusi jelöltekre vonatkozó korhatár bevezetését, valamint a bírák kötelező nyugdíjkorhatárát.

Vasárnap tartották az 1941-ben felszentelt Keresztelő Szent János fejvétele templom búcsúját a Kiskunmajsához tartozó Kígyóspusztán.

A Latabár színészdinasztia alapítójára, a Kiskunhalason született Latabár Endrére és a Latabár család színi pályájára emlékeztek vasárnap a kiskunhalasi Zsinagógában megrendezett 19. Zsidó Fesztiválon. A fesztivál keretében folytatódott a Zsidó–Keresztény Párbeszédsorozat, amelynek idei témája a szentírás és a humor volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában