Avató

2023.08.07. 21:55

A környezetvédelem is fontos szerepet kapott Kiskőrös új éttermében − galériával

Népes baráti társaság jelenlétében avatták fel és mutatták be múlt pénteken az új kiskőrösi La’ Róna Bisztrót és Borbárt. A vendéglátóhely kivételes egyedi hangulattal, különleges ételekkel, gazdag borválasztékkal várja a finom falatokra éhes vendégeket, immár egész évben.

Zsiga Ferenc

Fotó: Zsiga Ferenc

Hajnal Szilvia tulajdonos a vendégek köszöntésekor elmondta: „Ez a tiszteletre méltó régi épület fantasztikus felújításon esett át, ami reméljük, nagyon sokaknak okoz örömet. Hónapokkal ezelőtt fellobbant bennünk a remény, hogy itt valósulhat meg régóta dédelgetett álmunk. Úgy döntöttünk férjemmel, hogy belevágunk! Éjt nappallá téve rajzoltunk, terveztünk, álmodoztunk, nagyon mozgalmas időszak van a hátunk mögött. Sok kihívással szembe kellett néznünk, de most eljött az ünnepi pillanat, és most egy kicsit magunkat is ünnepelhetjük. Köszönöm elsősorban a családomnak, hogy mindig mellettem álltak, támogattak, segítettek mindenben, és természetesen nem utolsó sorban a kreatív csapatnak, akikkel együtt dolgoztuk ki a La’ Róna minden egyes porcikáját − mondta a tulajdonos.

A folytatásban Arató Róbert evangélikus lelkész mondott áldást az étteremért, a dolgozókért, az ide betérőkért és mindazokért, akik itt egy új úton indultak el. 

Az étterem látványkonyha részben a szegedi séf, Baris Tamás arról beszélt, hogy minden alapanyagot Kiskőrösön, lehetőség szerint csomagolástól mentesen szereznek be, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a kukába, minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk munka közben. Gondolnak persze a vegetáriánusokra, a laktóz - és gluténérzékenyekre, és a cukorbetegekre is.

Azt már a földszinti üvegpadlórészleten keresztül látható alagsori Borbárban Urbán Norbert üzletvezetőtől tudtuk meg: az étterem gazdag, mintegy nyolcvanféle borkínálattal rendelkezik. Leginkább a környék borvidékeire fókuszálnak, de van például ausztrál bor is, és bárról lévén szó, minden minőségi ital megtalálható, ami az igényes és kulturált italfogyasztáshoz szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában