Kecskemét

2023.08.02. 13:21

A Bagossy Brothers Company is fellép a Hírös Hét Fesztiválon

Augusztus 22-27. között rendezik meg Kecskeméten, a Hírös Hét Fesztivált. A neves fellépők mellett újdonság, hogy idén a szervezését átvette a Hírös Agóra. A programok közül mindenképpen kiemelkedik a Bagossy Brothers Company koncertje, valamint az István a király rockopera.

Sebestyén Hajnalka

A programok közül mindenképpen kiemelkedik a Bagossy Brothers Company koncertje, valamint az István a király rockopera

Forrás: Hírös Agóra

A Hírös Agóra a részletekről szerdán adott számot. 2023-tól a tradicionális, idén 89 esztendős Hírös Hét Fesztivál szervezését ettől az évtől a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ vette át. A nyári fesztiválok közül így már a Street Food, Street Art és Borsétány, valamint a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál után a nyár utolsó kecskeméti fesztiválja is a Hírös Agóra szervezésében valósul meg. A 2021-ben megkezdett innovatív, minőségi rendezvény- és fesztiválszervező attitűdöt a város legrégebbi fesztiválján is igyekszik majd érvényesíteni a szervezői csapat. 

Bagossy Brothers Company koncert, Fricska táncegyüttes, Szép nyári nap – Neoton musical, István a király rockopera, sétáló kecskebábok, Tündérkert, Agórafalva – Mesevilág, Érték séták, tradicionális gasztro, kézműves sörök, pálinka manufaktúrák, versudvar – hogy csak néhányat említsünk a Hírös Hét Fesztivál idei kínálatából, mely immáron – új szervezői háttérrel – kínál a nyár utolsó hetére kikapcsolódási lehetőséget a kecskemétieknek és az ide érkezőknek. 

A Hírös Agóra Kulturális Központ havonta közel 400 programnak ad otthont évente pedig több szabadtéri fesztivált és koncertsorozatot is szervez. Idén második alkalommal országos sikerrel és visszhanggal szervezték meg a Street Food Street Art és Borsétányt, nem sokkal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál után. Majd a nyár közepén a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivált, most pedig már gőzerővel ráfordultak a Hírös Hét Fesztivál munkálataira, de fél szemmel már az őszt és a téli fesztivált is tervezik. 

A Hírös Hét Fesztivál hivatalos megnyitója 2023. augusztus 23-án, szerdán 19 órakor kezdődik, a Fricska táncegyüttes műsorával, majd a Budapest Jazz Orchestra koncertje következik. Azonban már az ezt megelőző két napban beépül a tér, illetve az Aranyhomok Kistérségi Egyesület rendezvénysorozata is hétfőtől indul. A kistérségi településbemutatók, műsorok, élelmiszer kiállítások színesítik a rendezvényt.

Ízelítő a Hírös Hét programkínálatából:

  • Augusztus 24-én, csütörtökön 20 órától a nagyszínpadon a Bagossy Brothers Company
  • Augusztus 25-én, pénteken 20 órától a Szép nyári nap musical, Neoton dalokkal
  • Augusztus 26-án, szombaton este látható az István a király rockopera, majd a fesztivált a Kecskemét Szíve Java Gála zárja, kiváló kecskeméti együttesek és tánckarok közreműködésével.

A Hírös Hét Fesztivál programsorozata 2023. augusztus 23 szerdától augusztus 27 vasárnapig tart. A vásári és gasztro forgatag 2023. augusztus 21. hétfőtől augusztus 27. vasárnap estig várja az éhes és szomjas látogatókat, vagy akik vásári portékát vinnének haza. 

A Hírös Hét részletes programjairól a fesztivál Facebook-oldalán tájékozódhatnak.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában