Pályázat

2023.07.18. 13:46

Zöld utat adott a testület: megépülhet a logisztikai központ Kalocsán

A város képviselő-testülete hétfői ülésén döntött a volt szovjet repülőtéren fekvő, a város tulajdonában lévő közel 7 hektáros terület értékesítéséről. Az ingatlan eladására kiírt pályázaton egyedül a Budapest World Kereskedelmi Zrt. indult és nyújtott be érvényes ajánlatot.

Zsiga Ferenc

Dr. Filvig Géza polgármester

Fotó: Zsiga Ferenc

A társaság 30 ezer négyzetméteres logisztikai központot kíván építeni és működtetni a területen, amelyhez immár tulajdonába kerül a 2-3 kilométerre épülő Kalocsa-Paks Duna-híd miatt egyre jobban felértékelődő terület. 

Az előterjesztést jegyző dr. Filvig Géza polgármester a napirend tárgyalásának elején ismertette: a társaság célja egy komplex, változatos raktározási és termelési tevékenységet lehetővé tevő fejlesztés. Ennek keretében a területen három darab, egymástól elkülönülten üzemelő, egyenként mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot építenek a hozzá tartozó utakkal együtt. A beruházó azt ígéri, hogy az építés során a kötelezően előírt zöldfelületek létrehozásán túl a lakossági igényeket is figyelembe veszik. 

Mint elhangzott; a társaság vételárként az előzetesen elkészült 33,3 milliós ingatlan-szakértői értékbecsléshez közeli, 33,7 millió forintos ajánlatot tett. A polgármester az árajánlat elfogadására tett javaslatot, egyben arra kért felhatalmazást, hogy a területet jelenleg kezelő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. mondja fel az ingatlant jelenleg bérlő Off-Road Autós Sport Túra és Kulturális Sport Egyesülettel kötött bérleti szerződést, hatalmazzák fel az adásvételi szerződés aláírására. 

Miután a jogi és a pénzügyi bizottság tárgyalta és jóváhagyásra javasolta az előterjesztést, a képviselők egyhangú szavazással adtak zöld utat a telek eladásának, a logisztikai központ megépítésének, amely alapterületét tekintve az egyik legnagyobb lesz a térségben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában