KVÜ

2023.07.28. 20:51

Zajlik az elszáradt fák kivágása Kecskeméten

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) irányításával zajlik az elszáradt, veszélyessé vált fák kivágása.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: KVÜ

Az utóbbi idők súlyos legköri aszálya egyes fafajokra – mint például a nyírfa vagy a kínai nyárfa – végzetes hatással van, sorra kiszáradnak. A KVÜ munkatársai előzetes felmérés alapján megkezdték ezen fák kivágását, mivel így balesetveszélyt jelentenek a városlakók számára.  

Munkájukat a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal szoros együttműködésben végzik, mert egyes száraz fákon madarak fészkelnek, némelyiken pedig denevérodút találtak – így ezeket egyelőre nem vágják ki.  

Jelenleg a Széchenyivárosban dolgoznak, majd haladnak sorban városszerte. Előnyt élveznek a közparkok, játszóterek, sűrűn lakott városrészek.  

A kivágott fákat hivatalos határozat alapján két éven belül kell facsemetékkel pótolni, amelyeket – érdemes tudni - nem feltétlenül tudjuk a kivágott fa helyére, környékére ültetni – tájékoztatott a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. Olyan fafajokat igyekeznek választani, amelyek a megváltozott klimatikai viszonyoknak is ellenállnak.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában