Beruházás

2023.07.13. 16:00

Új fűnyíró traktorral bővül Kunszállás gépparkja

Az elmúlt esztendők céltudatos fejlesztéseink köszönhetően ma már olyan ütőképes géppark áll a kunszállási önkormányzat rendelkezésére, melyek segítségével könnyebb lesz a közterületek karbantartása a településen. A közeljövőben egy új fűnyírótraktorral gyarapodik az eszközállomány.

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az örömhírről a település közösségi oldalán számolt be Almási Roland Márk, polgármester. Mint írja, a tavalyi nagyobb gépbeszerzéseket követően az idei évben is sikerült lépni egyet előre egy régóta vágyott gép beszerzésével. Nyertes Leader pályázatnak köszönhetően 5,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az önkormányzat. A támogatásból egy GRILLO FD 450 típusú profi fűnyíró traktort vásárolnak. 

A gép kiválasztásánál fontos szempont volt a megfelelő ár-érték arány mellett a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés, melyben a parkgondozó munkatársak segítségére lesznek az olyan opciók, mint a magas ürítés és az egyedi vágóasztal. A polgármester azt is írja, hogy ezzel a beszerzéssel az elmúlt szűk négy esztendőben a gépberuházásokra fordított önerős és pályázati összeg meghaladta a 45 millió forintot. Hozzáteszi: mivel számtalan ötletük van még, mindenképp folytatják a gépek, eszközök fejlesztését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában