Kecskemét

2023.07.30. 10:23

Több száz gyermek játszott a hunyadivárosi Gyermekek Napján – galériával

Több száz gyermek vidám kacajától volt hangos szombat délután a Népmesés Játszótér. Ugyanis itt, Kecskemét egyik legszebb játszóterén tartották meg a hunyadivárosi Gyermekek Napját, melyre a vártnál is több részvevő érkezett. A legkisebbek számára érdekes meglepetéseket tartogatott a délután, de az egyik legfontosabb üzenete a rendezvénynek mégis az összefogás volt, hiszen ezen a napon a gyermekek érdekében megmozdultak a városrész közösségei is.

Lizik-Varga Katalin

Érdekes programokkal várták a gyerekeket

Fotó: Bús Csaba

A statisztikai adatok szerint Hunyadiváros egy elöregedő városrésze Kecskemétnek, de a Gyermekek Napjára kilátogató kisgyermekes családok száma mindenképp bizakodásra ad okot, hiszen a gyermekek a jövő közösségeinek az alapjai. A több száz vidáman játszadozó kisgyermek egyszer majd talán felnőttként a hunyadivárosi közösséget fogja szolgálni ötleteivel, munkájával, vagy éppen a jelenlétével.  

Ezért ez a délután nekik szólt, melynek a középpontjában természetesen a gyermekek kedvencei, a mesék álltak. A HI! Kecskemét projekt keretében megvalósuló eseményen a kicsik részt vehettek egy báb-előadáson és interaktív gyermekműsorokat is szerveztek számukra. 

Zeneovi- és kézműves foglalkozás is várta őket. Fújhattak buborékokat és még csillámtetoválást is kaphattak. 

A Kecskeméti Társasjáték Kör vezetésével logikai és ügyességi játékokat próbálhattak ki, a Hunyadivárosi Fiókkönyvtár mesefoglalkozást tartott a gyermekeknek, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága pedig játékosan vezette be őket a természetismeretbe. 

Szabó Csaba (HABI) rajzai segítségével pedig percek alatt rajzfilm figurákká varázsolta a gyermekeket. 

Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője a Gyermekek Napja megnyitóján köszöntötte Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselőt, és a megjelenteket és elmondta, hogy ez a rendezvény egy közösségi összefogás eredménye. 

A megvalósításban közreműködött a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió, a Bóbita Kalandműhely és a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ.  

A képviselő kérdésünkre elmondta, hogy azért szervezték meg már másodjára a Gyermekek Napját a városrészben, hogy kikapcsolódási lehetőséget, szép programokat biztosítsanak elsősorban azoknak a családoknak, akiknek nincs lehetőségük a nyaralásra. Mint mondta, ez a délután talán szebbé teszi egy-egy hunyadivárosi kisgyermek nyarát, aki talán nem tud eljutni a Balatonra, de majd egyszer örömmel fog visszaemlékezni erre az eseményre. 

A jelenlévőket friss, bográcsban készült vacsorával is vendégül látták. 

A programok a Hunyadivárosi Közösségi Ház udvarán és a Népmesés Játszótéren zajlottak, emellett a Corvin Mátyás Általános Iskola műfüves pályájának a kapuja is nyitva állt a gyerekek előtt.  

Gyermekek Napja a Magyar Népmesék sorozat vetítésével zárult a Hunyadivárosi Közösségi Házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában