Program

2023.07.19. 10:36

Petőfiről szólt a nap Szabadszálláson – képekkel

„Petőfi Itthon van” címmel tartott programot a hétvégén a szabadszállási önkormányzat. A rendezvény keretében színvonalas programok, Petőfi települések helyi értékbemutatója, táncszínház várta az érdeklődőket.

Gulyás Sándor

Kiállítók voltak egyebek között Csomák Lászlóné Cserzsi textilszobrász, Farczádi Győző fafaragó, Pásztohai Sándorné gobelin, illetve Musune Gábor textil készítő, a Strázsa tanya a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet pedig a termékeit hozta el.

Fotó: Gulyás Sándor

A Petőfi Sándorhoz köthető települések – Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Petőfiszállás és Szabadszállás – helyi értékbemutatójának a Kálvin tér adott helyet. Kiállítók voltak egyebek között Csomák Lászlóné Cserzsi textilszobrász, Farczádi Győző fafaragó, Pásztohai Sándorné gobelin, illetve Musune Gábor textil készítő, a Strázsa tanya a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet pedig a termékeit hozta el. A kézműves sátornál levendulás illatosító készült Ujszászi Erika jóvoltából, de kenyérlángost is fogyaszthattak a vendégek a Strázsa Tanya munkatársainak köszönhetően. 

Fotó: Gulyás Sándor                                

Gönczi Gergő levéltáros, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Vármegyei Levéltárának munkatársa tartott előadást Petőfi és Szabadszállás kapcsolatáról, a lehetséges születési helyről, a szülők helyi kötődéséről, a követválasztásról. 

A nap folyamán több helyen is összefuthattak a látogatók Bánföldi Szilárd színművésszel, a mi Petőfinkkel, akivel fotót is készíthettek. Este a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán folytatódott a program. Bánföldi Szilárd előadásában hallgathatták meg a jelenlévők Petőfi Sándor: Szülőföldemen című versét. Ezt követően Darabos József polgármester köszöntötte a vendégeket.

Fotó: Gulyás Sándor

Az estét a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület, Petőfi Sándor: János Vitéz című darabjának színpadra írt, fergeteges táncjátéka zárta. A Félegyházi Táncszínház „János vitéz” című táncjáték bemutatója a „Petőfi200 Emlékévek” keretén belül a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat, valamint Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke felkérésének köszönhetően valósulhatott meg. 

Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület, Petőfi Sándor: János Vitéz című darabja
Fotó: Gulyás Sándor                                  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában