Találkozó

2023.07.16. 10:02

Negyvenöt évvel ezelőtt ballagtak el a nyárlőrinci általános iskolából – galériával

Ötévente találkoznak azok a volt nyolcadik osztályos diákok, akik negyvenöt évvel ezelőtt végeztek az I. számú nyárlőrinci Általános Iskolában. A mostani találkozón három volt tanáruk is megjelent.

Szentirmay Tamás

A volt diákok 1970 és 1978 között jártak az akkor még I. számú Általános Iskolának nevezett intézménybe

Fotó: Szentirmay Tamás

A volt diákok 1970 és 1978 között jártak az akkor még I. számú Általános Iskolának nevezett intézménybe. A volt diákok húszan fejezték be 1978-ban az általános iskolát. Ezúttal is ott találkoztak, hogy megbeszéljék, mi történt velük az elmúlt öt évben. A most már többnyire nagymamák és nagypapák az általános iskola befejeztével ötévente összejöttek. Sajnálatos módon többen már nincsenek az élők sorában, róluk megemlékeztek az összejövetelen. 

A mostani találkozó főszervezője Gál Ferencné, vagy ahogyan akkor ismerték, Szappanos Mária volt. Ő vetette fel az ötletet, hogy meghívjanak néhányat volt tanáraik közül. Kovács Mária, Kecskés Katalin és Sáros Ilona el is fogadták a meghívást. 

Az egykori iskolában töltött órák után a találkozó résztvevői Gál Ferencnéék tanyájára látogattak, ahol a főszervező vacsorával és tortával várta őket. A vacsora után a jelenlévő volt tanárnőket, akik már mind a hárman nyugdíjasok, virágcsokorral köszöntötték. A találkozó résztvevői megegyeztek abban, hogy öt év múlva ismét találkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában