MÁV

2023.07.15. 18:51

Megsérült a Kecskemétről Budapestre tartó vonat áramszedője, jelentős késésekre kell számítani – frissítve

A Szegedről a Nyugat pályaudvarra tartó, Kecskemétről 15:54-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 703) áramszedője megsérült. Az utasokat a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a pótlóbuszokra.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: Hungarian locomotives / Magyar mozdonyok Facebook-oldala

Frissítve (19:27)

Mintegy 150 méteren szakadt le a felsővezeték, így a helyreállítás várhatóan vasárnap hajnalig tart. Addig továbbra is korlátozásokra, jelentős fennakadásokra kell számtani.

Frissítve (19:05)

A Szegedről a Nyugat pályaudvarra tartó, Kecskemétről 17:55-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 723) csak Ceglédig közlekedik. A Nyugati pályaudvarról Szegedre 17:48-kor induló Napfény InterCity (IC 736) csak Ceglédtől közlekedik. 

Korábban írtuk:

Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között leszakadt a felsővezeték az egyik vágány felett. A másik vágányon pályakarbantartás miatt szünetel a forgalom, emiatt a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendel, a közlekedés átszervezése folyamatban van. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre lehet számítani. Mintegy 150 méteren szakadt le a felsővezeték, így a helyreállítás várhatóan hosszabb ideig is eltarthat – közölte a mavcsoport.hu

A helyreállításig a Budapest–Nyugati—Szolnok—Debrecen—Záhony vonali, illetve a Budapest és Szeged közötti  vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában