Hittantábor

2023.07.12. 16:09

Lovas kocsizás is gazdagította a szabadszállási reformátusok táborát – galériával

Négynapos önellátó családi hittantábort tartott a minap a szabadszállási református gyülekezet a Szelidi-tó partján negyvenöt gyermek és felnőtt részvételével.

Gulyás Sándor

A Szelidi-tónál táboroztak

Fotó: Kapott fotó

–A szálláshelyünket a dunapataji önkormányzattól béreltük ki, amely tágas, fával parkosított udvarral és megfelelő szállás és konyhai, valamint közösségi helyiséggel rendelkezett. A költségeket az egyházközségünk a magyar kormánytól elnyert támogatásból finanszírozta. Elsőként a helyi, Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye legrégebbi református templomának, majd a település és a Szelidi-tó történetét ismertük meg. Elkerékpároztunk Bakodpusztára, majd lovas kocsikkal jártuk be a környéket – sorolta a történéseket Süveges-Holczmann Andrea presbiter.

A táborlakók a Duna-partot is felkeresték. A hartai református parókián Tarr Csaba lelkipásztor és családja, valamint Leitert András főgondnok fogadata a szabadszállásiakat, akik megismerkedhettek a település 300 éves történetével.

– Mind a három nap vacsora után lelkipásztoraink Pálinkásné Balogi Beáta és Pálinkás Gyula vezetésével zenés áhítatokon vettünk rész, amely mindennapi fizikai fáradalmak után a lelki feltöltekezést adta.

Családi táborunk utolsó napján búcsút vettünk a Szelidi-tótól. Reggeli áhítatunk után visszatekintettünk a tábor legszebb pillanataira, és számba vettük, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak a mindenható Istennek – tette hozzá Süveges-Holczmann Andrea.

A családi hittantábor a lelkipásztorok szervezésében, a presbitérium támogatásával valósult meg. Az étkezési ellátás megszervezését, bográcsos ételek elkészítését Holczmann Mihály főgondnok és felesége vállalta magára. A lángost és a palacsintát a szülők, valamint az önkéntesek sütötték meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában