Rendezvény

2023.07.16. 20:41

Jótékonysági futást szerveznek a szabadszállási mentők javára

Ötödik alkalommal szervezi meg jótékonysági futóversenyét a Szabadszállási Mentőalapítvány. A tömegsport rendezvényt augusztus 12-én tarják meg, a start és a cél helyszíne ezúttal is a vásártér lesz.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

A nevezők öt távon, 200 méteren, illetve 2, 5, 10, 21 kilométeren mérhetik össze erejüket és tudásukat. A leghosszabb táv első fele terep, ezért csak a futók és terepkerékpárosok teljesíthetik. 

 – A jótékonysági futóverseny megrendezésének ötlete Vermesné Molnár Katalin nyugdíjas mentőbajtárs lányának fejéből pattant ki. Az első tömegsport rendezvényünket öt éve tartottuk meg, melyre az ország harminchét településéről érkeztek versenyzők. A nevezési díjakból befolyt összegből a helyi mentőállomás dolgozói számára vásároltunk munkacipőket  – mondta el lapunknak Asbóth György főszervező, a Szabadszállási Mentőalapítvány kuratóriumának tagja.

A tömegsport rendezvény osztatlan sikert aratott, így nem volt kérdéses a folytatás. A jótékonysági futóversenyek bevételéből munkaruházatot, védőmaszkokhoz használatos szűrőbetéteket, védőmaszkokat, baleseti végtag rögzítőket, illetve egy nagy értékű mentéstechnikai eszközt vásároltak a szervezők, hozzájárulva a mentők eszközállományának fejlesztéséhez.

– A korábbi esztendőkhöz hasonlóan a távok nemcsak futva, hanem más sporteszközökkel is teljesíthetőek, így 2, 5, 10 kilométert kerékpárral is le lehet tekerni, vagy görkorcsolyával lefutni. Valamennyi távnál díjazzuk az első három helyezett férfi és női versenyzőt. Minden városi távon befutó érmet kap. A négyszáz méteres távot teljesítők futói jelvényt vihetnek haza. A tíz kilométert teljesítő görkorcsolyások sem mennek haza üres kézzel. A jótékonysági futóverseny része a Nagy Sportágválasztó KFT. „ÖTPRÓBA” országos rendezvénysorozatának, ahol pontokat lehet gyűjteni – tette hozzá Asbóth György.

A jótékonysági rendezvény bevételéből a helyi mentőállomás dolgozói számára vásárol munkacipőket a Szabadszállási Mentőalapítvány. További részletek a V.Mentőkért-mozog-a-Szállás Facebook-oldalon olvashatók.

Segítik a menők munkáját

A Szabadszállási Mentőalapítvány azzal a céllal alakult, hogy az új mentéstechnikai eszközök beszerzésével, a dolgozók továbbképzésének támogatásával segítse az Országos Mentőszolgálat szabadszállási mentőállomásának működését, tovább emelve így a város és térségének mentési színvonalát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában