Mozgás

2023.07.13. 19:45

Igert gimnasztika: a kecskeméti szakember módszere sokat segít a gyerekeknek – galériával

Az Igert gimnasztikát egy kecskeméti óvodapedagógus fejlesztette ki 6 évvel ezelőtt. Abonyiné Igert Éva harminc évig volt bölcsődevezető. Sok éves tapasztalata és a gyermekek között végzett munkája révén rájött arra, hogy a gyermekkorban végzett mozgás előnyeivel minden kisgyermekes szülőt meg szeretne ismertetni a városban.

Lizik-Varga Katalin

Ez a mozgás magabiztossá és motiválttá teszi a gyermekeket

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az általa kifejlesztett mocorgó tornát háromtól hétéves korig ajánlja, melynek célja, hogy segítse a gyermekek alkalmazkodó képességét, önbizalmát, koordinációs és egyensúlyozó készségét, valamint magabiztossá és motiválttá tegye a gyermekeket. 

− Az Igert Gimnasztikával az egészséges mozgás kialakulásáért lerakunk egy olyan alapot, miután természetes lesz a gyerekek számára a mozgás, később pedig természetes lesz nekik az is, hogy a torna része az életüknek – mondta Abonyiné Igert Éva. A szakember a fiával, Abonyi Ákossal együtt dolgozik, aki mindemellett nagyon komolyan foglalkozik terep akadályfutással. Már most készül az idei világbajnokságra, és büszke arra, hogy a sportágban képviselheti hazánkat Belgiumban.  

– Jó érzés, hogy abból, amit elsajátítottam az évek alatt a kisgyerekeknek is átadhatok valamit – mondta Ákos. Hozzátette, hogy az édesanyja által kifejlesztett foglalkozásokon mindenképpen fontos a női és a férfi minta is. Úgy véli, ha mindenkinek megvan a maga szerepe, sokkal hatékonyabban lehet a gyerekekkel foglalkozni. 

Éva és Ákos most a hunyadivárosiak számára tartott bemutatkozó foglalkozást, hogy a szülők lássák és megtapasztalják azt, hogyan is zajlik egy-egy ilyen torna óra. Elmondták, hogy minden bölcsődés és óvodás kisgyermeket szeretettel látnak az alkalmaikon. A következő tanévben kezdődő foglalkozásaikra 2023. augusztus 20-tól 2023. szeptember 1-ig lehet jelentkezni a 06-30/292-4688-as telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában