Kecskemét

2023.07.09. 10:25

50 éves jubileumát ünnepelte a Hírös Város Nyugdíjas Klub – galériával

Dalos találkozóval ünnepelte 50 éves jubileumát a Hírös Város Nyugdíjas Klub szombaton az Izsáki úti Hírös Rendezvényházban. Az eseményre több mint 150-en érkeztek. A találkozóra Kiskunfélegyházáról és Bugyiról is érkeztek vendégek.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A nyugdíjas klubok fontos szerepet töltenek be az idősebb korosztály életében. Ugyanis a klubokban új barátságokat köthetnek, megoszthatják egymással az élményeiket, és nem utolsó sorban együtt dalolhatnak, zenélhetnek és táncolhatnak. 

A Hírös Város Nyugdíjas Klub története 50 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is egy idősekből álló társaság kártyapartikat kezdett rendezni – idézte fel Barta Jánosné Erzsébet, a klub jelenlegi vezetője. Az elődeitől azt is hallotta, hogy a kártyapartikon túl a jókedvű és zeneszerető társaság nagy élvezettel rendezett dalos összejöveteleket, ahol természetesen örömmel táncra is perdültek. Előkerültek a hangszerek is, később pedig közös kirándulásokat is szerveztek és elindították a kézimunka-kört is. 

A klub vezetője szerint az elmúlt években a világjárvány miatt a találkozásaikat is csökkenteniük kellett, és ezért a 2021-ben esedékes fél évszázados évfordulójukat nem tudták megünnepelni. Azonban most újult erővel, nekifeszülve kezdték megszervezni dalos találkozójukat, melyre vendég nyugdíjas klubokat is meghívtak. 

Nagyon sok nyugdíjas klub van, akikkel szoros, több évtizedes barátság köt össze bennünket – mondta Barta Jánosné Erzsébet. Hozzátette, hogy most Kiskunfélegyházáról a Béke és az Örökifjak, Bugyiról pedig az Őszifény klub tagjai tisztelték meg jelenlétükkel a számukra igen fontos ünnepet. 

Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok úgy hiszi, hogy a városban – köztük a saját választókerületében működő nyugdíjas klubok is – példát mutatnak minden korosztálynak. 

Olyan elképesztő vitalitással, jókedvvel, örömmel szervezik ezeket a rendezvényeket, és olyan hangulat uralkodik ezeken az összejöveteleken, hogy ez irigylésre méltó – mondta. 

A képviselő a város nevében egy Bozsó János-festmény másolatot és egy oklevelet adott át a klub vezetőjének. 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Széchenyivárosért Egyesület pedig egy 150 szeletes tortával lepte meg az ünneplőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában