Segítség

2023.06.26. 17:32

Új klímakészüléket kapott ajándékba a jánoshalmi tűzoltóság

Két klímakészülék forgalmazással, illetve szerelésével foglalkozó cég is a jánoshalmi önkormányzati tűzoltóság segítségére sietett, miután néhány nappal ezelőtt a nagy melegben kigyulladt és tönkre ment a laktanya egyik légkondicionáló berendezése.

Pozsgai Ákos

A Jánoshalmi Önkormányzati Tűzoltóság

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, a jánoshalmi tűzoltóknak a saját laktanyájukban kellett beavatkozniuk múlt szerdán, amikor a híradó-ügyeleti helyiség klímaberendezésének kültéri egysége lángra kapott. A szolgálatban lévő tűzoltók időben észlelték, és a még nagyobb bajt megelőzve, a tüzet rövid idő alatt eloltották. Személyi sérülés nem történt, viszont a klímaberendezés használhatatlanná vált, egy új készülék megvásárlása közel háromszázezer forintba került volna, plusz a beszerelés.

A tűzesetről értesülve két vállalkozás is a jánoshalmi tűzoltók segítségére sietett, a tompai székhelyű KlímaBaráth Kft. egy új klímakészüléket ajánlott fel ingyen, míg a jánoshalmi Ózon-Klíma 2020 Kft. dolgozói térítésmentesen szerelték be és helyezték üzembe a készüléket. A Jánoshalma Város Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság épületét is hamarosan felújítják, erről Czeller Zoltán polgármester számolt be. A Magyar Államkincstártól megérkezett az értesítés az önkormányzat beadott pályázata kapcsán, mely szerint 89 millió forintot nyertek az épület külső homlokzatának felújítására, a nyílászárók cseréjére és egy napelemes rendszerre, amit az épület tetejére szerelnek majd fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában