Tűzeset

2023.06.22. 12:50

Kigyulladt a jánoshalmi tűzoltóság klímaberendezése

Kisebb tűzeset volt a jánoshalmi tűzoltóságon szerdán, az egyik klímaberendezés gyulladt ki. A szolgálatban lévő tűzoltók időben észlelték a tüzet, így nem történt nagyobb baj, a nyári hőségben azonban most elviselhetetlen a meleg a tűzoltóparancsnokság híradó-ügyeleti helyiségében, mert a berendezés használhatatlanná vált.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A jánoshalmi tűzoltóknak a saját laktanyájukban kellett beavatkozniuk szerdán, amikor a híradó-ügyeleti helyiség klímaberendezésének kültéri egysége kapott lángra. Szerencsére a szolgálatban lévő tűzoltók időben észlelték, és a még nagyobb bajt megelőzve, a tüzet pillanatok alatt eloltották. Személyi sérülés nem történt, viszont a klíma használhatatlanná vált – számolt be az esetről közösségi oldalán a Jánoshalmi Városi Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság.

Zsiák Zsolt, tűzoltóparancsnok érdeklődésünkre elmondta, hogy egy több mint tíz éves klímaberendezésről van szó, ami a híradó-ügyelet helyiségét hűtötte. Nem javítható, új készüléket kell vásárolniuk, ami két-háromszáz ezer forintba kerülhet. Az laktanyaépület másik végében lévő közösségi helyiségben van még egy, kisebb teljesítményű klímakészülék, onnan próbálják több-kevesebb sikerrel elviselhető hőmérsékletűre hűteni a helyiségeket a rendkívüli melegben.

A híradó-ügyeleti szobába azonban nem sok hűvös levegő szivárog be, így ott ventilátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a meleget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában