Biztonságosabb áramellátás

2023.06.19. 17:52

Soltvadkerten készül el az áramszolgáltató következő alállomása

A kormány több mint 160 milliárd forinttal támogatja a hazai villamosenergia-hálózat fejlesztését, ezáltal biztonságosabbá válik a Soltvadkert áramellátása is.

Barta Zsolt

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

– Amikor minden évben elkezdődött a szüret, akkor reggelenként akár több órára is elment az áram Soltvadkerten, gyakran volt áramszünet. A műanyagipari gyárak mellett a hűtött erjesztésű technológiával dolgozó, nagy energia-igényű pincészetek is rengeteg áramot igényeltek – nyilatkozta a baon.hu-nak Temerini Ferenc polgármester.

Ahhoz, hogy Soltvadkert tovább fejlődjön, több energiára van szüksége. Bár a szolgáltató már tett lépéseket az áramszünetek megszüntetésére, ezeket egy külön trafóállomás megépítésével lehet véglegesen kiküszöbölni. Ennek a beruházásnak a megépítéséről még Font Sándor országgyűlési képviselő is beszélt egy tavaly tavaszi vadkerti vállalkozói vacsora keretében. 

Ez a program megvalósulni látszik, ugyanis a kormány több mint 160 milliárd forinttal támogatja hazai a villamosenergia-hálózat fejlesztését, rugalmasabbá tételét 

– jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Szegeden.

Koncz Zsófia energiaügyekért felelős államtitkár a Fehér-tói alállomás átadásán elmondta, hogy az energiahálózat fejlesztése érdekében indult beruházás-sorozat első eleme a mostani. A következő alállomás Soltvadkerten készül el. Koncz Zsófia, az MVM Démász Áramhálózati Kft. Fehér-tói alállomásának ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: a kormány célul tűzte ki, hogy megteremtse az energiaellátás biztonságát, és azt, hogy megfizethető árú energiához juthassanak a fogyasztók.

Temerini Ferenc polgármester a baon.hu-nak elmondta, hogy a tázlári országúttól nem messze épül meg egy nagyfeszültségű, 120 kilovoltos villamosvezeték szomszédságában ez a trafóállomás. Az építmény egy hektár területet vesz el Soltvadkert határában. A tervezés és az engedélyezési munkálatokon már túl vannak a szolgáltató munkatársai. A tervek szerint 2024-ben megépül ez a város fejlődése szempontjából stratégiai jelentőségű alállomás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában