Új alállomás

2022.04.05. 06:55

Több energiára van szüksége Soltvadkertnek

Soltvadkert fejlődésének egyik akadálya az, hogy nincs elegendő elektromos áram a városban.

Barta Zsolt

Balról jobbra: Font Sándor országgyűlési képviselő, Temerini Ferenc polgármester és Pipicz Mihály, az MVM Démász Áramhálózati Kft. műszaki igazgatója Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Ha ősszel, a szüret idején a borász cégek szőlőfeldolgozása elindul és eközben a műanyaggyártó vállalkozások is termelnek, akkor gyakran ellátási gondok keletkeznek. Régóta jelezték a vállalkozások ezt a problémát. Font Sándor országgyűlési képviselő néhány éve meg is említette a gondot, majd elkezdődött az egyeztetés a hatóságokkal. Ez ért véget kedden.

 

Ugyanis Soltvadkerten egy tájékoztató keretében bejelentették, hogy az MVM Démász Áramhálózati Kft. Soltvadkert város délkeleti részén egy új, 132/22 kilovoltos alállomást létesít annak érdekében, hogy a város dinamikus fejlődését szavatoló új beruházások jelentős energiaigényét és a város biztonságos energia-kiszolgálását a jövőben is magas színvonalon tudja biztosítani. Az új alállomást várhatóan 2024 nyarán kapcsolják a hálózatra. 

A projektindító eseményén Font Sándor országgyűlési képviselő elmondta: – Nagyon fontos számomra a térség, illetve Soltvadkert város fejlődése, személyes feladatomnak tartom, hogy támogassam az alállomás kivitelezését is. Ezért is ajánlottam fel segítségemet a hivatali, hatósági ügyintézés felgyorsításában, hogy a város növekvő villamosenergia-igényeit minél hamarabb a legbiztonságosabb módon lehessen kiszolgálni. 

 

Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere kiemelte: – Soltvadkert dinamikus fejlődésének köszönhetően olyan mértékű villamosenergia-igények merültek fel, amelyhez a területen meglévő hálózati infrastruktúrát fejleszteni szükséges. Az MVM Démásznak köszönhetően az alállomás építéséről született döntés további újabb villamosenergia-igények kiszolgálását is lehetővé teszi, illetve energiát biztosít a Solt­vadkerten épülő új ipari parknak is, amelynek energiaigénye meghaladhatja a 10 megawattot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában