Falunap

2023.06.04. 12:31

Népünnepélyt tartottak Tabdiban – galériával, videóval

Igazi népünnepélyt rendeztek a hétvégén Tabdiban, a falunap keretében. Ahogy korábban is, most is a sportpálya mögötti részt alakították ki úgy, hogy a gyerekek is szem előtt legyenek, miközben a szülők az árnyat adó sátrak alatt beszélgettek, illetve a pörköltversenyen elkészült ételeket fogyasztották.

Barta Zsolt

A sportpálya mögötti részt alakították ki úgy, hogy a gyerekek is szem előtt legyenek, miközben a szülők az árnyat adó sátrak alatt beszélgettek, illetve a pörköltversenyen elkészült ételeket fogyasztották.

Fotó: Barta Zsolt

A közel 1100 lelket számláló falu legtöbb programja szombaton volt. Ekkor tűzoltó versenyt tartottak, akik ezen nem vettek részt, azok benevezhettek a kakaspörkölt-főző versenybe. Mintegy 38 bográcsban készült a mennyei étel. A verseny győztese Szabó Ferenc lett, míg a második helyen Polyák Zoltán végzett.

A gyerekeknek népi játékokat faragott Fodor Zoltán, aki a település jól ismert vésnöke, a közelmúltban mutatta be mesterségbeli tudását a Duna Televízió egyik adásában. A nagyszínpadon szórakoztató műsorok követték egymást. Nagyon sok szülő és nagyszülő nézte meg az óvodások és az iskolások műsorát. Nagy sikert aratott az apák és a lányaik közös tánca. Az óvodás kislányok rokiztak a papáikkal.

 

A rendezvénysorozaton ki lehetett próbálni továbbá az off road autózást, akit érdekel a börtönök korántsem nyitott világa, az az  Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársaival beszélgethetett.

A rendezvényt délután Fábián Sándor polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: a település életének szerves része ez a népünnepély, mert immár 20. alkalommal rendezik meg, és a falu lakosainak a többsége kilátogat a sportpályára. A település elöljárója Tabdi Községért Emlékérem kitüntetést adományozott Csaplár Gyula pedagógusnak. Tabdi díszpolgára címet pedig Lengyel Pálné vehette át. A rendezvény szórakoztató műsorral folytatódott hajnalig. Vasárnap délután kiállítás-megnyitóval és a helyi színjátszók műsorával zárult a falunap. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában