Rendezvény

2023.06.24. 20:45

Mindenki találhatott kedvére valót a kunbajai falunapon – galériával

Szombat délután népzenei találkozóval színesítették az idei falunapi rendezvényt a határ menti településen.

Juhász Jenő

Kunbajai Hagyományőrző Egyesület kórusa

Fotó: Juhász Jenő

A Szabadság téren (kézilabdapályán) felállított színpadon 9 fellépő csoport mutatkozott be. A szereplésüket oklevéllel és egy faliórával jutalmazták a házigazdák. Eközben tucatnyi főzőmester készített sertéshúsból bográcsos ételt. Az elkészült ételeket háromfős zsűri értékelte. A résztvevő csapatok egy-egy fűszercsomagot kaptak ajándékba. 

A helyi általános iskolások részére pedig csapatversenyeket hirdettek a szervezők. A falunapi megméretésen három helyszínen hat feladatban kellett bizonyítaniuk a diákoknak. A programban még BMX-bemutató és a kunbajai Német Hagyományőrző Egyesület ifjúsági tánccsoportjának fellépése is szerepelt. 

Az est sztárvendége Gáspár Győző (Győzike) volt, az operett show után pedig az Eldorádó együttes lépett a színpadra. A hajnalig tartó összejövetelt retró diszkóval zárták. 

Horváth Éva főszervező elmondta, hogy Halász István polgármester és a képviselő-testület, valamint az önkormányzat támogatásával jöhetett létre ez a rendezvény. Az elmúlt évek megszokott programjait színesítették, s ennek köszönhetően bővült a paletta a népzenei és a BMX-bemutatóval. 

A gyerekeknek ugrálóvárat, a felnőtteknek pedig egészségfelmérési lehetőséget is biztosítottak a kirakodóvásárok mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában