Eötvös József Főiskola

2023.06.19. 16:33

Megkezdődött a Nyári Akadémia a bajai főiskolán − galériával

A bajai Eötvös József Főiskola Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Intézete 30. alkalommal szervezte meg a Nyári Akadémiát. A nagy múltra visszatekintő továbbképzéssel fejlődési lehetőséget kínálnak német és horvát nemzetiségi tanítóknak, óvodapedagógusoknak, valamint az angol nyelvű programmal angol műveltségterületes tanítóknak és angol nyelvtanároknak.

Márton Anna

A rendezvényt dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor nyitotta meg

Fotó: Márton Anna

A rendezvényt dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor nyitotta meg hétfőn, és köszöntötte a megjelent kollégákat, előadókat és résztvevőket. A program célja a modern pedagógiai módszerek, technikák bemutatása, melyeknek a gyakorlati alkalmazása segítheti a résztvevők oktató-nevelő munkáját.

− A nemzetiségi és az angol nyelvi oktatást kívánjuk támogatni ezzel a konferenciával. A nemzeti képzések napjainkban is olyan aktuálisak, mint 1870-ben, intézményünk alapításakor voltak. Úgy gondoljuk, hogy nemzeti képzéseinkkel értéket teremtünk, hozzájárulunk a nemzeti és a nemzetiségi pedagógusképzéshez. A 30. Nyári Akadémia rendezvényünk célja, hogy friss szakmai ismereteket, jól hasznosítható módszertani tudást kapjanak a kollégák, amit azonnal alkalmazni tudnak a saját munkájukban − fogalmazott Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor. 

Az idei jubileumi rendezvényen két német nemzetiségi szekciót indítanak, külön a tanítóknak és az óvodapedagógusoknak. Ugyanakkor a horvát nemzetiségi szekció és az elmúlt két évben nagy népszerűségnek örvendő angol szekció is része a programnak.

A 30. Nyári Akadémián elsőként dr. Sárvári Tünde a Szegedi tudományegyetem docense tartott plenáris előadást Legyen élmény a nyelvtanulás címmel. Az eseményen elhangzott: az élménypedagógia, az élményalapú tanulás napjainkban egyre nagyobb teret hódít a köznevelésben, így a nemzetiségi oktatásban is. Az interaktív előadás keretében egyrészt megismerkedtek a jelenlévők az élménypedagógia alapjaival, másrészt áttekintették a nemzetiségi nyelvoktatásban is sikerrel alkalmazható élményalapú módszereket és tanulásszervezési módokat. 

A Nyári Akadémián Dr. Molnár Claudia intézetvezető, egyetemi docens a Készségfejlesztés a nyelvtanulás korai szakaszában videók használatával címmel tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában