Kiskunhalasi Rendőrkapitányság

2023.06.25. 19:50

Kutyás bemutató is színesítette a rendőrség családi napját Halason – galériával

Több év után rendezett újra családi napot a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a város bevásárlóközpontjának parkolójában, ahol a rendőrség mellett a büntetés-végrehajtás, a honvédség, a mentők és a tűzoltók is bemutatták járműveiket és a technikai eszközeiket. Voltak kutyás bemutatók, jótékony palacsinta-árusítás a helyi vöröskereszt szervezésében, valamint egészségállapot-felmérés a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével.

Pozsgai Ákos

Nagy érdeklődés fogadta a kutyás bemutatót

Fotó: Pozsgai Ákos

A rendvédelmi szervek mindennapi munkájának bemutatása volt a cél, hogy a kívülállók is megismerjék a rendszeresített technikai eszközöket, valamint, hogy egy kellemes napot szervezzünk a családok részére – mondta el Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőr őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. 

A családi napon be is lehetett ülni a különböző szolgálati járművekbe, a rendőrautók és mentők mellett a legnagyobb érdeklődés a büntetés-végrehajtás rabszállítója iránt volt, nem is csoda, hiszen a városban csak néhány éve működik börtön, a volt honvédségi laktanya, majd idegenrendészeti központ helyén kialakított bázison. A büntetés-végrehajtás viszonylag új testületnek számít Halason.

A KSZC Dékáni Árpád Technikumának rendész és honvéd kadét tanulói működtek közre a rendezvényen, valamint tartottak önvédelmi bemutatót. Az érdeklődők kipróbálhatták, milyen részeg szemüvegben bevásárolni, illetve a legbátrabbak az ellentétes kormányzású kerékpárral is szlalomozhattak.

A rendvédelmisek mellett a civil segítők képviseltették magukat a családi napon, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a helyi védőnők, a Magyar Vöröskereszt kiskunhalasi csoportja, a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda, a Magyar Autóklub, a Konok Kunok Motoros Klub, a Juma Kutyaiskola és helyi vállalkozások, akik támogatták rendezvényt.

A kutyás bemutatók mellett hasznos információkat is kaptak az érdeklődők a házi kedvencek tartásáról, a vöröskereszt önkéntesei pedig elsősegélynyújtó gyorstalpalót tartottak, míg az egészségfejlesztők általános állapotfelmérést végeztek, a családsegítők kézműves játékokkal várták a gyerekeket, aki pedig megéheztek, magvakkal és különböző zöldségekkel gazdagított egészséges szendvicset, palacsintát és friss gyümölcsöt ettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában