Kiskunfélegyháza

2023.06.02. 15:18

Kilencvenöt évesen is szemüveg nélkül fűzi be a cérnát a tűbe Erzsike néni – galériával

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Balla László alpolgármester özv. Bogácsi Mihálynét pénteken. Erzsike néni korát meghazudtoló fiatalos lelkesedéssel fogadta a városvezető és a miniszterelnök ajándékait.

Vajda Piroska

Özv. Bogácsi Mihálynét köszöntötték

Fotó: Vajda Piroska

A születésnapi köszöntő alkalmával megtudtuk, hogy örömteli és gazdag életút áll Erzsike néni mögött. Elmesélte, hogy hétcsaládos, elszegényedett, mezőgazdasági földművelő családban született. A polgári iskoláit követően varrónőnek tanult, majd 1950-ben szerelmi találkozást követően feleségül ment Bogácsi Mihályhoz. A boldog házasságból két fia született: 1951-ben Csaba és 1953-ban Attila. 

Erzsike néni azt is elmondta, hogy a gyermeknevelés és a háztartásvezetés mellett varrónőként dolgozott, férje, Bogácsi Mihály pedig a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Könyvtár vezetője, majd igazgatóhelyettese volt. Gyermekeiket igyekeztek példamutatóan nevelni. Mindig arra ösztönözték őket, hogy folyamatosan képezzék magukat, főiskolákon, egyetemeken. Fiaik végül a pedagógus életpályát választották szakmai életútjukként. 

Az ünnepelt büszkén számolt be arról is, hogy hat unokával és hét dédunokával ajándékozta meg az élet. Unokái között van pedagógus, programozó matematikus, közgazdász és jogász is. A dédunokák közül hárman járnak középiskolába, ketten általános iskolába, kettő dédunoka óvodás, a legkisebb pedig hároméves. A hamarosan kezdődő nyári szünetben ünneplik meg Erzsike néni 95. születésnapját, amikor az egész család együtt lesz. 

A hosszú élet titkáról is faggattuk Erzsike nénit, de nem árulta el a nagy titkot, mert mint mondta, ő sem tudja. Az azonban biztos, hogy a 95 éves ünnepelt még ma elboldogul egyedül második emeleti lakásában, szívesen néz tévét, hallgat zenét és varrni is szokott. Szemüveg nélkül olvas, és még ma is magabiztosan fűzi be a cérnát a tűbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában