Wojtyla népkonyha

2023.06.13. 15:01

Két nagy bográcsban főtt a halászlé a szegényeknek Kecskeméten – galériával, videóval

A Hegedűs Együttes vidám népzenével szórakoztatta a népkonyha szegényeit kedden délben a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban. Ebédre pedig ízletes halászlevet ehettek, mely helyben készült.

Sebestyén Hajnalka

Fő a bográcsokban a halászlé

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A 41 évvel ezelőtt alapított kecskeméti Hegedűs Együttes gyakran megfordul a Wojtyla népkonyháján, hogy vidám dallamokkal ajándékozza meg az ebédre érkezőket. Hegedűs Zoltán Kodály Zoltán-díjas népzenész és társai ezúttal is nagy sikert arattak.

Népzenei csokruk előtt Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte a megjelenteket, majd a kecskeméti önkormányzat részéről Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok mesélt a halászléhoz fűződő kapcsolatáról. Elmondta: bajai születésűként már egészen kiskorban magába szívta a halászlé szeretetét. Igaz, csak néhány évig éltek Baján, de a halételek iránti szeretete megmaradt. Ma már kecskemétiként a bajai és a szegedi halászlevet egyaránt nagyon kedveli, így örömmel fogadta az algyői halászcsárda ízletes ebédjét is. 

A szegények asztalára ugyanis kedden a népkonyha egyik támogatója, Barta László, az Algyői Halászcsárda vezetője halhúsban gazdag, nagyon ízletes halászlevet tálaltatott fel. A finomság két bográcsban főtt a népkonyha udvarán. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában