Harci játék

2023.06.04. 17:35

Fegyverrel estek egymásnak a vegánok és a húsimádók Szabadszálláson – galériával, videóval

Pokol konyhája címmel tartott harci játékot vasárnap a Szabadszállási Hagyományőrző Airsoft Egyesület. A vegánok és a húsimádók az egykori szabadszállási Kossuth Lajos laktanya területén küzdöttek meg az ebéd alapanyagaiért.

Gulyás Sándor

Az állig felfegyverzett harcosok két csoportra osztva küzdöttek meg egymással.

Fotó: Gulyás Sándor

– Ezen a napon nem volt kicsi a cél. Megszerezni minden hozzávalót az ebédhez, vagyis a paprikás krumplihoz, és elkészíteni az ételt. Mert az éhező harcosnál nincs „hisztisebb”. A szembenálló feleket egyesületünk két szakácsa vezette. Emellett rájuk hárult az ebéd elkészítése is. Az eredményességhez létfontosságú volt a gyorsaság, a tervszerűség, illetve a jó taktika – foglalta össze a játék lényegét Szőke Mihály, a Szabadszállási Hagyományőrző Airsoft Egyesület elnöke.

Az állig felfegyverzett harcosok két csoportra osztva küzdöttek meg egymással. A közel száz résztvevő az ország különböző pontjáról érkezett, hogy számot adjon harci és taktikai tudásáról. A vegánok és húsimádók a pályán fedezékről fedezékre haladtak előre, sűrített gázzal vagy akkumulátorral működő fegyvereikkel vadásztál le az ellenfeleket.

– Több mint tizenhárom éve űzzük ezt a sportot. Három éve hoztuk létre csapatunkat Red Scorpions Airsoft Team néven. A játék a kikapcsolódást és a stresszoldást jelenti számunkra. Néhány órára kiszakadunk a hétköznapok taposómalmából, az adott feladatra koncentrálunk. Airsoftosok rendkívül jó és összetartó közösséget alkotnak, a játék nemcsak szórakoztat, hanem koncentrációt, fegyelmet igényel, illetve bátorságra, a csapatszellemre és bajtársiasságra nevel – mondták el lapunknak a Fejér vármegyéből érkezett Ódor ikrek, Balázs és Attila.

A vegánok és a húsimádók között ádáz küzdelem alakul ki, még a hadifoglyok vallatásától sem riadt vissza egyik csapat sem. Az úgynevezett „kínzások” is a játék részei voltak.

– Természetesen itt nem kell fizikai bántalmazásra gondolni. A vallatás játékos formában, verbálisan történik, az emberi méltóság tiszteletben tartásával. A harcosok megpróbálják a maguk oldalára állítani az ellenfél katonáját, ami több kevesebb sikerrel szokott járni. A szerepjátékban való részvétel önkéntes – sorolta a Szőke Mihály.

A Pokol konyhája címmel megtartott harci játékból a vegánok kerültek ki győztesen, akiknek még ha kemény küzdelem árán is sikerült a főzéshez szükséges eszközöket és alapanyagokat megtartani. Ennek ellenére a paprikás krumpli megfőtt, amiből valamennyi résztvevő jót lakmározott.

 

Komolyan veszik a szabályokat

A fegyverarzenál rendívül változatos volt, géppisztolyokból, pisztolyokból, puskareplikákból állt. A fegyverek teljesítményét a lövedék csőtorkolatánál mért energiája (Joule) határozza meg, mely a lövedék súlyának és sebességének függvénye. A fegyverek 6 milliméteres műanyag golyókat lőnek ki. A legveszélyesebb az épületharc, illetve ha nem tartják be az előírásokat, a mesterlövészek tudnának komolyabb sérüléseket okozni. Az esetleges problémák elkerülése érdekében kötelező felszerelés a védőszemüveg, piros-sárga karszalag, találatjelző (narancssárga) kendő vagy sapka. A játék a becsületen alapul, a találatot mindenkinek magának kell bejelenteni – tette hozzá Szőke Mihály.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában