Ünnepi megemlékezés

2023.06.04. 20:21

Bácsalmáson is megemlékeztek az összetartozás napjáról – galériával

Vasárnap délután, a trianoni békeszerződés aláírásának az időpontjában ünnepi megemlékezést tartottak az esemény évfordulóján a bácsalmási templomparknál.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A harangszó elhangzása után a Hunyadi János Gimnázium tanulói adtak műsort, miközben Erdélyi Ágota délvidékről származó történelem szakos tanár mondott ünnepi beszédet. Felidézte a trianoni diktátum körülményeit, a magyarországi területváltozásokat és egy történész írása alapján említést tett e tragikus esemény okairól is.

A helyi középiskolából közreműködtek: Wolf Petra (Ismerős arcok Nélküled című dal zenei alappal), Tettinger Blanka és Veréb Erika (vers), valamint Tot Lili vajdasági tanuló (Mit jelent magyarnak lenni írás felolvasása). Felkészítő tanárok: Ognijenovic Réka, Schaffer Andrea és Németh Dávid.

Joó Balázs plébános emlékező szavaiban szintén az összetartozás fontosságáról beszélt.

A megemlékezés hangulatát a Madarasi Gyermek- és Fúvószenekar (Szente Alfonz Gergely vezetésével) előadása és az 1956-os Nemzetőrség bácsalmási alegysége színesítette.

Az ünnepség végén a résztvevők egy-egy szál fehér szegfűt helyeztek el az I. világháborús emlékműnél. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában