Semmelweis-nap

2023.06.30. 20:16

Az egészségügyben és a szociális területen dolgozókat köszöntötték Kiskunmajsán – galériával

„Soha nem a magunkhoz való küzdelem a cél, hanem mások szolgálata” – Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész gondolatával köszöntötték a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, a Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókat pénteken Kiskunmajsán.

Tapodi Kálmán

Egy-egy szál rózsával is megköszönték az ünnepeltek munkáját

Fotó: Tapodi Kálmán

A város önkormányzata nevében Patkós Zsolt polgármester mondott köszönetet az ünnepelteknek az áldozatos, embert próbáló, sok lemondással járó munkájukért.

Az ünnepségen köszöntötték a jubilálókat és a nyugdíjba vonulókat is. Negyvenöt éve dolgozik az egészségügyben Dr. Fabó Éva, aki párhuzamosan rendel Kalocsán és a majsai szakorvosi rendelőben. Dr. Kupecz Enikő radiólógus szakorvos is 45 éve végzi munkáját.

Dr. Gyöngyösi György belgyógyász 40 éve dolgozik szakmájában és jelenleg nyugdíjasként, de töretlen lelkesedéssel végzi gyógyító munkáját Kiskunmajsán. Dr. Reznyák Béla sebészorvos is negyven éve került a pályára, melyen azóta is kitartóan dolgozik.

Varga Jánosné szociális gondozó és ápoló négy évtizedes, lelkiismeretes munkáját is elismerte a városvezetés. Rávai Mihályné bölcsődei dajkát és Ritkáné Tarnaszentmiklósi Ildikó szakkgondozót a 30 éves jubileumok alkalmából köszöntötték.

A negyedszázados évfordulóját ünnepelhette Dr. Balog István szülész-nőgyógyász és Rozmisné Fürdős Beáta ápoló-gondozó.

A nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Deményi Ernőt, a Kiskunmajsai Gyermekjóléti, Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Intézmény igazgatóját. A közigazgatási és szociális szakvizsgával is rendelkező szakember 2014-től napjainkig önkormányzati képviselőként is dolgozik a városért. Huszonnyolc éve pedig elnöke a város legnagyobb létszámú civil szervzetének, a Kiskunmajsai Sporthorgász Egyesületnek.

Az ünnepségen a majsai Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Bozóki Ábel János (trombita) és tanára, Rozsné Pernyész Hajnalka (zongora) működtek közre, melynek végén egy-egy szál rózsával is megköszönték az ünnepeltek munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában