Belföld

2023.06.15. 14:19

A legolcsóbb autók a legkeresettebbek

Hazánkban a legolcsóbb használt autók a legkeresettebbek, a vevők túlnyomó része hárommillió forint alatt vásárolna – idézi az MTI a totalcar.hu honlapján hétfőn közzétett felmérést.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint írják, az autóval rendelkezők és az autóvásárlást tervezők többsége maximum 1,5 millió forintot szánna erre. A válaszadók 26 százalékánál legfeljebb 750 ezer forint a keret, 23 százalékuk 750 ezer és 1,5 millió közötti összeggel kalkulál. Mindössze 11 százalékuk venne hárommillió forint feletti autót. A válaszadók majdnem negyede viszont azt mondta, hogy a kö­zeljövőben nem fog használt kocsit vásárolni. Érdeklődő pedig lenne, 8 százalék ugyanis nem rendelkezik autóval, de szeretne valamikor egyet – írták. 

A felmérés szerint az árra különösen a fiatalabbak érzékenyek, az 1,5 millió alatti kategóriában a 40 év alattiak a legnépesebb vevői csoport. Az idősebbeknek nemcsak a drágább árfekvésben van előnyük, hanem azok között is, akik egyelőre nem terveznek autóvásárlást. Ebben a körben a fiatalok aránya 17 százalék, a középnemzedéké 26 százalék, a 61 év felettieké 31 százalék. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában